Здивувати себе і домашніх — запечені кабачкові котлети з сиром

Коли ви вже вдосталь насмажили кабачків, зробили смачні кабачкові оладки, що ще приготувати з улюбленого овоча? Пропонуємо чудовий рецепт кабачково-сирних котлет. Від господині потрібно лише 10 хвилин, далі — справа за духовкою.

0

0

0

переглядів


                     Удивить себя и домашних - запеченные кабачковые котлеты с сыром

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
40 хвилин
5-6

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Кабачки — 2 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Кріп — 1/2 пучка
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Борошно — дивитися по консистенції
  • Масло — для змазування
  • Сир — 50 г

Спосіб приготування

  • На великій тертці натираємо кабачки (чистити і видаляти насіння не потрібно). Як можна дрібніше ріжемо цибулю і кріп. Часник пропускаємо під пресом.
  • Все змішуємо, солимо-перчимо, додаємо яйце з борошном і тут же починаємо формувати котлети. Справа в тому, що присолені кабачки швидко пустять сік і котлети вийдуть сухими.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Мокрими руками формуємо котлетки і укладаємо на попередньо застелений фольгою деко або у форму для запікання, змащену олією.
  • Зверху кожну котлетку злегка змащуємо вершковим маслом. Запікаємо від 25 до 40 хвилин (щоб підрум’янилися).
  • Читай також: Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів по версії SMAK.UA

    Як і з чим подавати

    Після приготування для додання ще більш оригінального смаку і ситності, котлетки можна (ще гарячими) посипати дрібно натертим твердим сиром. Такі кабачкові котлети в духовці, якщо їх не перетримати, виходять дуже соковитими і ніжними.