Запіканка з кабачків з плавленим сиром — ніжна і дуже смачна

Різноманітних страв з кабачків — безліч. Одне з цікавих — кабачкова запіканка. Її вигідно відрізняє те, що господині досить змішати всі інгредієнти і виставити час випікання. А після — насолодитися найніжнішим смаком запіканки з плавленим сиром.

0

0

0

переглядів


                     Запеканка из кабачков с плавленным сыром - нежная и очень вкусная

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
50 хвилин
4-6

Інгредієнти

  • Кабачки — 700 г
  • Плавлений сир — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Середземноморські трави — 1 ч. л
  • Соняшникову олію рафіновану — 4 ст. л
  • Куряче яйце — 3 шт

Спосіб приготування

  • Кабачки миємо, обрізаємо краю і нарізаємо тонкими кружечками.
  • Плавлений сир нарізаємо тонкими скибочками. Зручно це робити ножем, змащеним олією.
  • Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  • У глибоку велику миску викладаємо кружечки кабачків. Додаємо до них нарізану цибулю. Також додаємо скибочки сиру.
  • Додаємо сіль, чорний мелений перець і сухі пряні трави. Вливаємо соняшникова рафінована олія. Ретельно, але акуратно, перемішуємо вміст миски.
  • Перекладаємо все в каструлю, ставимо на повільний вогонь, накриваємо кришкою і, періодично перемішуючи, даємо сиру повністю розплавитися.
  • Курячі яйця вбиваємо з допомогою віночка до однорідного стану. Вливаємо яєчну суміш, кабачки, перекладені з каструлі назад в миску. Перемішуємо.
  • Викладаємо отриману масу у форму для запікання. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 50 хвилин.
  • Готову кабачкову запіканку дістаємо з духовки і даємо їй злегка охолонути. Після перекладаємо запіканку на широке плоске блюдо і подаємо до столу, розрізавши на порції.
  • З чим подавати

    Можна подавати зі сметаною або голландським соусом

    Приємного апетиту!

    Читай також: Страви з кабачків: 7 кращих рецептів по версії SMAK.UA