Запечена молода капуста по-китайськи: покроковий рецепт

Дивно смачний гарнір до м’яса або самостійне блюдо — запечена молода капуста. Звичайна зріла капуста не підійде, потрібен саме ніжний і пухкий качан молодої капусти.

0

0

0

переглядів


                     Запеченная молодая капуста по-китайски: пошаговый рецепт

Інгредієнти

  • Капуста молода — 2 шт
  • Кінза — 1 невеликий пучок
  • Оливкова олія — 6 ст. л.
  • Лайм — 1 шт або пів-лимона
  • Перець чилі — 1 штука
  • Соус рибний або сіль — за смаком
  • Цукор — 2 ч. л.

Спосіб приготування

1. Капусту вимити і розрізати на чотири частини, качан не видаляти. Покласти часточки капусти на деко і змастити оливковою олією з допомогою пензлика.

2. Максимально розігріти духовку, і включити гриль якщо є. Запікати капусту до рум’яності і м’якості, хвилин 10-12.

3. Кінзу, чилі без насіння, або з насінням ,для огнеедов, сік лайма, рибний соус, цукор і масло, що залишилося переробити блендером в соус. Сік лайма можна замінити соком лимона, але кислота яка-небудь обов’язково повинна бути. Якщо немає під рукою рибного соусу,можна замінити його на соєвий, на ворчестер, або просто посолити соус.

Читай також: Молода капуста: які страви розкриють її унікальну користь