Закусочний «Зелений штрудель» на Трійцю: покроковий рецепт

Давайте трохи поекспериментуємо і замість класичного солодкого штруделя, приготуємо цей пиріг з пікантною начинкою з великої кількості зелені! Такий штрудель чудово підійде для сніданку або в якості смачного і корисного!

0

0

0

переглядів


                     Закусочный "Зеленый штрудель" на Троицу: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

25 хвилин
40
8

Інгредієнти

  • Листкове тісто – 500 г
  • Борошно — 300г
  • Вода (тепла) — 150 мл
  • Оливкова олія — 30 мл
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Шпинат — 500г
  • Зелена цибуля (з цибулинками), кріп, базилік — за смаком
  • Яйце — 1-2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Для змазування штруделя:
  • Вершкове масло — приблизно 30г
  • Вершки (жирність 10%) — 50 мл

Спосіб приготування

1. Дуже тонко розкачати листкове тісто.

2. Шпинат, зелений лук, кріп, базилік дрібно порубати, скласти в друшляк і обшпарити окропом. Залишити зелень в друшляку, щоб стекла вода.

3. У сковороді розігріти рослинне масло, додати зелень і злегка згасити, часто помішуючи. Додати яйце, зняти з плити і швидко розмішати. Яйце на гарячій сковороді схопиться, що дозволить начинці у штрудель не висипатися. Приправити начинку сіллю і меленим чорним перцем.

4. Змастити розкатане тісто розтопленим вершковим маслом, розподілити начинку, підвернути вільні кінці на начинку і акуратно, за допомогою рушника, на якому лежить тісто, згорнути штрудель.

5. Перенести штрудель на деко, викладений пекарської папером і змащену маслом, викласти швом вниз. На штрудель зробити проколи вилкою, щоб виходив пар. Змастити розтопленим вершковим маслом і поставити в розігріту до 220 ° С духовку на 35-40 хвилин. 10 хвилин.

6. Готовий штрудель змастити вершками, щоб скоринка була м’якше, і дати йому охолонути.

 

Як і з чим подавати

Подавати готовий штрудель зі сметанним діп соусом.

Приємного апетиту!

Читай також: Пиріг на Трійцю: 5 кращих рецептів по версії SMAK.UA