Все просто ахнуть: полуничне варення з лікером «Амаретто»

Полуничне варення — це чудово, але, погодьтеся, так іноді хочеться поекспериментувати і здивувати друзів! Приготуйте варення за цим рецептом. Його розкішний аромат і пікантний смак стануть прекрасним доповненням десертів і прикрасять будь-чаювання.

0

0

0

переглядів


                     Все просто ахнут: клубничное варенье с ликером "Амаретто"

Час підготовки

Час приготування

Порції

1 година
25 хвилин
4

Інгредієнти

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукровий пісок – 800 гр.
  • Мигдаль – 80 гр.
  • Лікер «Амаретто» – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування

1. Ягоди перебрати і вимити.

2. Полуницю засипати цукром і залишити на 1 годину.

3. Мигдаль залити окропом, щоб вода повністю покривала ядра і залишити на 10 хвилин.

4. Потім воду злити, мигдаль остудити і зняти з ядерець шкірку.

5. До полуниці, засипані цукром, додати очищений мигдаль, перемішати.

6. Поставити фруктову масу на слабкий вогонь, довести до кипіння і варити близько 15 хвилин.

7. Буквально за хвилину до кінця варіння додати лікер, накрити варення кришкою і доварити.

8. Розфасувати по стерилізованим банкам і закатати.

 

Як і з чим подавати

Подавати до чаю або випічці.

Притяного апетиту!

Читай також: Полуничне варення «П’ятихвилинка» — рецепт для зайнятих господинь