Вечерю на швидку руку: фрикадельки «Крихти» в овочевому соусі

Ці соковиті фрикадельки чудово поєднуються з будь-яким гарніром. Готувати їх — одне задоволення, адже вони подобаються і дорослим, і дітям.

0

0

0

переглядів


                     Ужин на скорую руку: фрикадельки "Крошки" в овощном соусе

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
15 хвилин
4

Інгредієнти

  • Яловичий фарш — 400 г
  • Бульйонний кубик — 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Яйце — 1 шт.
  • Томатне пюре — за смаком
  • Соус соєвий — за смаком
  • Маргарин — 2 ст. л.
  • Цибулю-шалот — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Петрушка — 1 шт.
  • Чорний перець — за смаком

Спосіб приготування

  • Розчиніть 1/2 кубика м’ясного бульйону 50 г киплячої води. Охолодіть. Змішайте сухарі, бульйон і борошно. Нехай суміш постоїть 10 хвилин. Додайте цибулю і яйце. Приправте за смаком сіллю і перцем. Ретельно перемішайте.
  • Додайте фарш і розмішайте до однорідної консистенції. На вологій обробній дошці сформуйте з суміші круглі кульки. Розтопіть трохи маргарину на сковороді і обсмажте фрикадельки з усіх боків.
  • Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і прогрійте на слабкому вогні 3 хвилини. Закип’ятіть 300 мл води з кубиком бульйону. Покладіть овочі і варіть до готовності.
  • Приготуйте з овочів і бульйону пюре. Змішайте вершки і борошно і додайте до овочів. Проваріть кілька хвилин. Додайте томатне пюре і соєвий соус за смаком. При необхідності приправити сіллю і перцем.
  • Читай також: Фрикадельки по-македонськи «Помидорка в бульйоні»

    Як і з чим подавати

    Полийте фрикадельки соусом і подайте до столу.