Вчені знайшли зв’язок між їжею і хворобами серця

Вчені зрозуміли, чому проблеми з серцем і судинами сьогодні є головною причиною смерті.

0

0

0

переглядів


                     Ученые нашли связь между едой и болезнями сердца

Розвиток серцево-судинних захворювань часто пов’язане з частим вживанням смаженої їжі, вважають вчені Единбурзького університету. Вони пояснюють це тим, що при нагріванні продуктів в сковороді більш ніж на 150 градусів, вони інтенсивно починають виділяти токсичні речовини, більш відомі нам як транс-жири.

З допомогою цих речовин в крові відбувається неконтрольоване підвищення рівня холестерину, який може викликати захворювання серцево-судинної системи. Вчені пропонують вихід із ситуації: готувати їжу на пару.

Одночасно досліджувалися кулінарні уподобання різних країн світу та робився висновок про те, хто найбільш схильний до серцевих захворювань. В ході експерименту визначили, що страви, що готуються з допомогою обжарювання, значно підвищують вміст транс-жирів в організмі, особливо при вторинному використанні олії.


                     Ученые нашли связь между едой и болезнями сердца

Читай також: Вчені закликають пити зелений чай щодня, і ось чому

В ході дослідження експерти хотіли з’ясувати, чому представники деяких етнічних груп більш схильні до розвитку хвороб серця .Учені розповідають, що метод обсмажування практично всіх страв дуже поширений в Південній Азії, тому жителі цих країн так схильні до хвороб серця.

Протилежний приклад – Китай, тут продукти намагаються гасити, варити або готувати на пару, скарги на серцеві захворювання зустрічаються досить рідко.

Читай також: Вчені назвали продукт, який робить підлітків розумнішими