Варення з огірків з лимоном і м’ятою: покроковий рецепт

Так-так, вам не здалося. З огірків можна також приготувати дуже смачне варення. А якщо додати в нього м’яту і лимони — ціни йому не буде.

0

0

0

переглядів


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

3 години
40 хвилин
20

Інгредієнти

  • Огірки — 1 кг
  • М’ята — 20 г
  • Цукор — 600 г
  • Лимони — 150 г
  • Ванілін — 2 г
  • Вода — 100 мл

Спосіб приготування

Огірки промийте і наріжте кубиками, покладіть в емальовану каструлю.


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

Засипте цукром, додайте також посічену м’яту. Лимон опустіть в окріп на кілька секунд, потім тонким шаром зніміть шкірку, перекладіть її в каструлю до огірків.


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

З очищеного лимона вичавте сік, вилийте в каструлю, додайте до маси ванілін і перемішайте. Накрийте огірки кришкою і дайте їм настоятися три години. Якщо ви любите рідке варення, додайте трохи рідини.


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

Каструлю з огірками поставте на вогонь, доведіть вміст до кипіння, далі зменшіть вогонь і варіть варення до потрібної вам ступеня загущення. У цей час приготуйте тару: стерилізуйте банки, прокип’ятіть кришки.


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

Кипляче варення розкладіть по банках, загорніть кришками. Залиште на добу, ретельно обгорнувши. Готове варення слід зберігати в прохолодному місці.


                     Варенье из огурцов с лимоном и мятой: пошаговый рецепт

Читай також: Легендарне київське Сухе варення (старовинний рецепт)