Трійця — 2018: рецепти традиційних страв

У свято Трійці після служби у церкві наші предки обов’язково влаштовували святковий обід з традиційними стравами. Давайте дізнаємося, які саме страви прийнято подавати до столу в цей день!

0

0

0

переглядів


                     Троица - 2018: рецепты традиционных блюд

Відзначали свято Святої Трійці на природі — в лісах, в гаях, городяни виїжджали на заміські прогулянки. Гуляли весело і шумно.

У селах з ранку пекли короваї, скликали друзів, для яких вже були сплетені вінки з квітів і берези. А після обіду починалося веселощі для молоді. В гаю розстелилася скатертину, на яку ставили прикрашені квітами короваї, а потім дівчата починали водити хороводи, а хлопці виглядали собі наречених.

 

Читай також: Трійця – 2018: як прикрасити будинок до свята

 


                     Троица - 2018: рецепты традиционных блюд                   
Серед ритуалів свята існує звичай поминати померлих напередодні дня Трійці. Для цього було прийнято відвідувати кладовище і приносити померлим варені яйця і млинці.

Читай також: Пікнік по-чеськи: готуємо смачні страви

 

Що прийнято подавати на стіл цього дня?


                     Троица - 2018: рецепты традиционных блюд

Якщо вже говорити про святковому столі на Трійцю, то в цей день прийнято готувати страви за класичним слов’янськими рецептами — млинці, страви з яєць і навіть крашанки, пофарбовані в зелений колір за допомогою березового листя. Крім того, подають поминальну кутю,медові пряники, пироги, кисіль, різноманітні тістечка до чаю. Не варто забувати про свіжої зелені і приготованих з неї різноманітних салатах, а також про святкової сервірування столу живими квітами і ароматними травами.

Читай також: Салат з дикорослих трав — весняний тренд