Торт з черемхи «Рожева мрія» зі сметанним кремом і білим шоколадом

Дивно смачний торт виходить з меленої черемхи. Цей торт прикрасить будь-який святковий стіл і вразить Ваших гостей своїм незвичайним і неповторним смаком.

0

0

0

переглядів


                     Торт из черемухи "Лиловая мечта" со сметанным кремом и белым шоколадом

Час підготовки

Час приготування

Порції

1 година
5 годин
8

Інгредієнти

  • Черемха мелена — 60 гр.
  • Молоко — 1 ст.
  • Сметана — 600 г
  • Цукор — 1 ст.
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 1 ст.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 30 г
  • Білий шоколад — 100 г
  • Ванілін — 1 уп.

Спосіб приготування

1. Для тесту: У глибокій мисці збийте склянку цукру з двома яйцями. Додайте склянку сметани, погашену соду, склянку пшеничного борошна і 60 грамів меленої черемхи. Все ретельно перемішайте. Після додавання сухого меленого ягід черемхи суміш стане фіолетового кольору, а по консистенції буде нагадувати сметану. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Застеліть пергаментним папером дно форми для випікання, а її бортики змастіть вершковим маслом. Тісто буде перебувати в духовці 40-50 хвилин. Готовність коржа перевірте сірником або зубочисткою: якщо суха, то корж готовий. Дайте йому охолонути, а потім розріжте на 3 частини.

2. Для крему: У миску насипте 200 грамів ванільного цукру і 400 грамів сметани. Залиште суміш хвилин на 20, до повного розчинення цукру.

3. Збірка торта: На блюдо викладіть коржі, змащуючи кожен кремом.

4. Для глазурі: Розтопіть 100 грамів шоколаду на водяній бані і додайте в нього 30 грамів вершкового масла. Остудіть шоколадну суміш і полийте десерт. Дайте торту просочитися 4-5 годин – і подавайте на стіл.
 

Як і з чим подавати

Готовий торт подаємо до столу з чаєм або кавою.

Приємного чаювання!

Читай також: Нехай всі здивуються: яблучний пиріг «Поляна троянд»