Така дивна: історія французької круасана

Франція – країна, зачаровує не тільки історичними пам’ятками, але й культурою повсякденного способу життя, інтригами любовних пристрастей і ароматами свіжої випічки, а саме повітряними круасанами, що стали її традиційним здобним символом.

0

0

0

переглядів


                     Такая удивительная: история французского круассана

Круасан являє собою ніжне кондитерський виріб з листкового або ж дріжджового тіста, що повторює форму півмісяця. Саме в цій країні круасан користується особливим попитом, адже завдяки своїй калорійності ця випічка займає почесне місце за обіднім столом – як зранку, так і вечірній час його використовують в якості закуски на полуденок, обід або вечерю.

Історія походження круасана


                     Такая удивительная: история французского круассана

Незважаючи на те, що круасан має французьке назва, його коріння з іншої країни – Австрії, і творцями «віденського рогалики» є австрійські пекарі-булочники.

Існує давня легенда, згідно з якою місцеві віденські булочники запобігли захоплення столиці Австрії. Вторглися турки намагалися всіма способами прорити таємний тунель під стінами Відня, в той час як пекарі, які працювали в нічну зміну в булочній, почули ворога і попередили про вторгнення противника захисників свого міста. На честь перемоги, булочники спекли кондитерський виріб у формі рогалика – таким чином, вони намагалися висміяти головний символ ісламу, зображений на турецькому прапор і мечеті.

Читай також: Круасани з листкового тіста з сиром: покроковий рецепт

З Віднем пов’язана лише історія виникнення незвичайної форми даної випічки, а ось вже над смаковими якостями ніжного тіста з додаванням масла і різноманітною дивовижною начинки потрудилися попрацювати французькі пекарі – вони вклали в круасан всю свою душу і любов.

Цікаво те, що французи вітають у більшості випадків круасан без начинки – просто зі смаком топленого молока.

Але, тим не менш, користується попитом випічка з такою начинкою, як шоколад, фрукти, згущене молоко, а також сир і шинка.

Рецепт приготування круасанів з вишнево-шоколадною начинкою в домашніх умовах


                     Такая удивительная: история французского круассана

Інгредієнти:

  • борошно – 5 склянок,
  • маргарин – 500 г,
  • дріжджі – 40 г,
  • цукор – 100 г + 2 ст. л.,
  • вода – 200 г,
  • цукрова пудра і крохмаль.
  • начинка: чорний шоколад – 1 шт. вишня, без кісточок.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом замішуємо тісто. Для цього беремо склянку з теплою водою, розминаємо в ньому дріжджі і дві столові ложки цукру. Залишаємо на час, чекаємо, поки не підійде.
  • Після цього беремо 4 склянки борошна, маргарин та інший цукор. Гарненько подрібнюємо охолоджений маргарин ножем у борошні, замішуємо тісто. Далі додаємо до тіста вже підійшли дріжджі і склянку борошна. Гарненько вимішуємо тісто. Ділимо його на шість рівномірних частин, скачуємо кожну частину у формі колобка, прибираємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Дістаємо тісто по черзі. Беремо перший колобок, розкачуємо коло, ділимо його на шість частин у формі трикутника. Змащуємо кожен трикутник крохмалем, викладаємо на край начинку – шматочок шоколаду і кілька вишеньок. Закручуємо кожен трикутник у вигляді рогалика.
  • Беремо деко застеляємо його пергаментом, викладаємо круасани і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. По готовності посипаємо круасани цукровою пудрою і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Читай також: Закусочні круасани «Загадка Нептуна» (відео)