Сучасні десерти: тістечко «Малифик» з малиною і фісташкою

Дивовижне тістечко з трьома шарами м’якого фісташкового бісквіта і малиновим конф. Якщо правильно дотримуватися рецептури, то на приготування десерту піде не більше години.

0

0

0

переглядів


                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

Час підготовки

Час приготування

Порції

1 година
1 година
7-8

Інгредієнти

  • Для фісташкового бісквіта:
  • Горіхова паста — 400 г
  • Вершкове масло — 115 г
  • Інертний цукор — 40 г
  • Сіль
  • Яйця — 280 г
  • Борошно — 260 г
  • Для малинового конфі:
  • Желатин — 4 г
  • Пюре малини — 150 г
  • Цукор — 30 г
  • Вода — 20 г
  • Для декору:
  • Желатин — 5 г
  • Лимонний сік — 10 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Крохмаль — 40 г
  • Для глазурі Гурме:
  • Білий шоколад — 375 г
  • Масло рослинне — 125 г
  • Горіхи — 50 г

Спосіб приготування

Готуємо фісташковий бісквіт:


                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

  • Змішайте горіхову пасту, м’яке вершкове масло і інвертний цукор, збийте до однорідного стану.
  • Додайте яйця і збийте міксером.
  • Додайте борошно і дрібку солі, знову збийте, повинна вийти густа маса.
  • Накрийте деко пергаментом і викладіть тісто, товщина заготівки повинна бути не більше 8 мм
  • Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 10-15 хвилин.
  • Готовий бісквіт розрізати на «шари», розмір буде залежати від вашої форми.
  • В прямокутну форму постеліть пергамент (для майбутнього зручності складання), на дно покладіть перший бісквіт і сховайте в морозильну камеру.
  • Готуємо малинове конфі:

    
                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

  • Желатин замочіть в крижаній воді.
  • Пюре перекладіть в сотейник, додайте цукор і влийте воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки пюре закипить, зніміть з вогню.
  • Відіжміть листової желатин, додайте в масу і збийте блендером.
  • Перекладіть в мішок і отсадите на перший бісквіт половину пюре. Поступово чергуйте бісквіт і шар пюре (має вийти три бісквіта по 1 см і два шари пюре за 2-3 мм).
  • Сховайте заготовку в морозилку до застигання.
  • Декор:

    
                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

  • Розведіть порошковий желатин в крижаній воді. Дайте масі набрякнути.
  • Вичавіть сік лимона. З’єднайте в сотейнику лимонний сік і просіяне цукрову пудру (100 г). На цьому етапі за бажанням можна додати будь-який барвник.
  • В мікрохвильовці розтопити желатинову масу, додайте її в сотейник. На середньому вогні доведіть масу до 45 градусів, постійно добре помішуючи.
  • Окремо просіяти цукрову пудру (200 г) і крохмаль. Додайте суху суміш гарячий сироп з сотейника. Увімкніть максимальну швидкість міксера і насадкою лопатка збивайте масу, поки вона не охолоне.
  • Готову пасту викладіть на плівку. Загорніть і залиште на столі на годину-півтора. Через годину розділіть отриману масу на кілька частин. Розкачайте кожну до товщини 2 мм
  • З допомогою спеціальних висічок виріжте потрібний вам декор.
  • Готуємо глазур Гурме:

    
                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

  • Горіхи порубаєте в дрібну крихту.
  • Розтопіть шоколад. Додайте в нього трохи діоксиду титану і червоний харчовий барвник.
  • Влийте олію і збийте блендером.
  • Додайте горіхи і перемішайте, вручну.
  • Збірка:

    
                     Современные десерты: пирожное «Малифик» с малиной и фисташкой

  • Глазур перелийте в невелику ємність з плоским дном.
  • Наколіть заготовку на вилку і опустіть в глазур (виріб має бути крижаним, температура глазурі приблизно 30-35 градусів).
  • Розкладіть заготовки на решітці, видаливши зайву глазур.
  • Як тільки бісквіт відтане, декоруйте тістечко за власним бажанням.
  • Читай також: Сучасні десерти: муссовое тістечко «Ойл» з жасмином і манго