Страва сезону: кабачки-фрі з сіром в духовці

Пікантна закуска для дружніх посиденьок, яка чудово поєднується з різними соусами та напоями.

0

0

0

переглядів


                     Страва сезону: кабачки-фрі з сиром в духовці

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
15-20 хвилин
7-8

Інгредієнти

  • Кабачки або цукіні — 550 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно пшеничне — 60 г
  • Сухарі для панірування — 100 г
  • Рослинна олія — 100 мл
  • Твердий сир — 40 г
  • Паприка — 1 ч. л.
  • Італійські трави — 1 ч. л.
  • Часник сушений — 1 ч. л.
  • Пластівці перця чилі — 0,25 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.

Спосіб приготування

  • Кабачки промийте, обсушіть, зріжте плодоніжки та кінчики.
  • Далі розріжте кабачки навпіл або на три частини, поріжте брусочками.
  • Перекладіть кабачки в миску, додайте сіль, перець за смаком і рослинну олію, перемішайте.
  • Розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Окремо в мисці змішайте третій сир, сухарі, усі спеції.
  • Візьміть ще одну миску та збийте в ній яйці.
  • У миску до кабачків додайте пшеничне борошно, перемішайте та залиште на пару хвилин.
  • Деко для випікання застеліть пекарським папером та змажте олією.
  • Занурюйте бруски кабачків спершу у збите яйце, потім в панірувальні сухарі.
  • Перекладіть кабачки на деко та виікайте в духовці 15-20 хвилин (через 7-9 хвилин діставайте деко, переверніть кабачки та готуйте ще 7-9 хвилин).
  • Читай також: Закусочний торт з кабачків — відлітає за милу душу