Страва дня — запіканка «Макароша річна»

Такі рецепти виручають, коли немає часу готувати багатокомпонентний обід або вечеря — з основної страви і гарнір. У цій макаронної запіканці вони вдало поєднані. Блюдо ситне, смачне і прості в приготуванні.

0

0

0

переглядів


                     Блюдо дня - запеканка «Макароша летняя»

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
20-25 хвилин
6

Інгредієнти

  • Яйце куряче — 3-4 шт
  • Вершки — 1 склянка
  • Сир твердий тертий — 150 г
  • Філе курки — 2 шт (можна замінити беконом)
  • Огірок маринований — 4-6 шт
  • Помідор — 3-4 шт
  • Спагетті — 1 упаковка
  • Майонез — 20 г

Спосіб приготування

  • Збиваємо яйця зі склянкою вершків і тертим сиром, додаємо сіль і перець за смаком.
  • Відварюємо спагетті, зливаємо воду. Готові спагетті додаємо яєчно-вершкову масу і все ретельно перемішуємо. Отриману суміш викладаємо в змащену вершковим маслом форму.
  • Куряче філе і мариновані огірки (без них можна обійтися або замінити маринованими грибочками) нарізаємо шматочками, солимо, перчимо й перемішуємо між собою. Викладаємо у форму на спагетті.
  • Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо поверх курки. На помідорах малюємо сіточку з майонезу і посипаємо все тертим сиром.
  • А тепер відправляємо форму з запіканкою в розігріту до 200 градусів C духовку, поки сир не стане рум’яно-золотистим.
  • З чим подавати

    Подавайте запіканку, трохи прохолола з легким йогуртовим соусом.

    Читай також: Прямо з грядки: рагу «Літній» з сезонних овочів