Страва дня — фаршировані квіти кабачків

Збираючи урожай кабачків, не поспішайте викидати великі жовті квітки. Вони цілком придатні в їжу і досить смачні, якщо їх правильно приготувати. Як — зараз розповімо.

0

0

0

переглядів


                     Блюдо дня - фаршированные цветки кабачков

В основному квіти кабачків фарширують і обсмажують у фритюрі до золотистого кольору або тушкують, як голубці. Давайте поговоримо про це більш детально.

Читай також: Заморський делікатес: смажені квіти кабачків

Обробка квіток

Зазвичай квітки не миють, щоб вони не втратили свій вигляд і форму. Можна їх злегка сполоснути, при наявності бруду – протерти її вологою щіткою або ганчіркою. Серцевину слід видалити. Якщо ви не відразу приступаєте до готування, то поставте квіти у воду, щоб вони не зів’яли.

Фарширование


                     Блюдо дня - фаршированные цветки кабачков

Квітки кабачки фарширують всім, чим душа забажає. При обсмажуванні головне, щоб продукти були в готовому до вживання вигляді, так як обсмажуються квіти в перебігу декількох хвилин і сирі продукти не встигнуть підготуватися. Зазвичай в якості начинки беруть варені рис або гречку, яйця, тверді або ропні сири, зелень, свіжі овочі і т. д. Можна начинити квітки м’ясним фаршем і тушкувати у воді протягом 40-50 хвилин. Все ж є ризик, що квіти втратять форму. Для однієї квітки знадобиться близько столової ложки начинки, яку слід рівномірно розподілити і потім закрити пелюстками.

Кляр


                     Блюдо дня - фаршированные цветки кабачков

Після того, як квітка наповнили начинкою, його вмочують у клярі. Складається він в основному з борошна з яйцем і спецій, до отримання потрібної консистенції іноді додають молоко. Щоб надати закуски пікантний смак, в кляр часто наливають пиво або вино. Далі квітки обсмажують у фритюрі або просто на олії до золотистої скоринки.

З чим подавати

Подають фаршировані квітки кабачка в якості закуски або як основне блюдо під соусами. Добре поєднуються квітки кабачка з алкогольними напоями. При бажанні можна подавати з легким салатом зі свіжих овочів, зелені або іншими продуктами, які гармонійно поєднуються з начинкою.

Читай також: Фаршировані кабачки -«колечка», запечені з сиром