Справжня вірменська долма

Готуємо соковиту долму з виноградного листя. Простий рецепт перенесе вас в жарку східну країну. Подавайтее її з холодним мацоні і насолоджуйтеся смаком сходу.

0

0

0

переглядів


                     Настоящая армянская долма

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
60-70 хвилин
4

Інгредієнти

  • Баранина — 120 г
  • Виноградні листя — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 20 г
  • Рис — 15 г
  • Горох — 20 г
  • Мацоні — 50 г
  • Кориця — 0,2 г
  • Кінза — 15 г
  • Сіль — за смаком
  • Масло топлене або курдючне сало — 20 г
  • Кріп — 15 г
  • М’ята — 15 г
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування

  • М’якоть баранини разом з ріпчастою цибулею і курдючним салом пропустіть через м’ясорубку.
  • Додайте дрібно нашатковану зелень, сіль, перець, перебраний і промитий рис, попередньо замочений у холодній вигляді, лущений горох і все ретельно перемішайте.
  • Виноградні листя обшпарте окропом, обріжте стебла.
  • У кожен лист загорніть підготовлений фарш (по 25 г на кожну долму).
  • Вироби щільно укладіть в каструлю, залийте бульйоном і тушкуйте на слабкому вогні 50-60 хвилин.
  • Як і з чим подавати

  • При подачі долму поливають соусом, що утворився під час гасіння.
  • Посипають товченою корицею і сухою м’ятою.
  • Окремо подають мацоні. Можна подати також мацоні, змішаний з товченим часником (3 г).
  • Читай також: Голубці азербайджанською: Ширін долма з каштанами