Соус «Черешневий» — до десертів, випічки, млинців

Пряний, солодкий і дуже смачний соус, приготований з черешні відмінне доповнення будь-якого десерту, будь то пиріг або морожене. Неодмінно збережіть рецепт в закладки – знадобиться!

0

0

0

переглядів


                     Соус "Черешневый" - к десертам, выпечке, блинам

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
7 хвилин
6

Інгредієнти

  • Черешня — 500 г
  • Цукор -120 г
  • Вода – 150 мл
  • Цедра і сік лимона — 2 шт.
  • Кориця — 2 палички
  • Гвоздика — 2 бутона
  • Бальзамічний оцет -1 ч. л.

Спосіб приготування

1. З ягід видалити кісточки.

2. Розколоти палички кориці навпіл, викласти їх у каструлю і додати гвоздику, лимонний сік бальзамічний оцет і цукор.

3. Влити холодну воду і поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння. Варити масу до повного розчинення цукру, близько 2-3 хв.

4. Додати в сироп лимонну цедру, через півхвилини – ягоди. Знову довести до кипіння і варити 7 хвилин, час від часу перемішуючи, поки ягоди не стануть м’якими.

5. Зняти з вогню, остудити, видалити шматочки кориці і гвоздику.

6. Готовий соус охолодити і можна подавати.

 

Як і з чим подавати

Подавати готовий соус до будь-якого десерту.

Приємного апетиту!

Читай також: Десерт «П’яна черешня» (духовка не знадобиться)