Солодка випічка з полуницею: ТОП-5 дивовижних рецептів

Сезон полуниці нині в самому розпалі. Тепер всюди доступні не тільки тепличні та південні плоди, але і справжня сезонна полуниця з грядки. От нею ми і можемо насолодитися вдосталь, готуючи улюблені десерти, пироги і напої.

0

0

0

переглядів


                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

Сьогодні до вашої уваги – випічка з полуницею. Яскрава і ароматна. Вибирайте рецепт на свій смак!

Читай також: Полуниця: як вибрати гарну, як правильно зберігати і подавати

Клафуті з полуницею


                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

Інгредієнти:

  • полуниця – 350 г
  • масло вершкове для змащування форми
  • молоко – 400 мл
  • борошно – 4 ст. л.
  • яйце – 4 шт.
  • ванільний цукор – 1 упаковка
  • цукор – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Ягоди почистіть і вимийте. Форму вистелити пергаментом, зайві краю обріжте. Дно і боки змастіть вершковим маслом товстим шаром.
  • Першими викладайте ягоди. Їх не повинно бути багато. Потім полуницю посипте 1 ст. л. цукру, щоб вона пустила сік.
  • У цей час приготуйте заливку. У глибокій мисці збийте за допомогою міксера яйця з цукром і ванільним цукром. У цю суміш додайте борошно і молоко. Заливка повинна вийти досить рідка.
  • Полуницю у формі залийте молочно-яєчною сумішшю і поставте в розігріту духовку. Запікайте клафуті 30 хвилин. Необхідно, щоб суміш застигла і не була рідкою.
  • Тарталетки з полуницею

    
                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

    Інгредієнти:

    • масло вершкове – 100 г
    • цукор – 120 г
    • ванільний цукор – 3 пакетика
    • сіль – щіпка
    • яєчний жовток – 1 шт.
    • сметана – 1 ст. л.
    • йогурт вершковий – 400 г
    • лимон (цедра) – 1 шт.
    • яєчний лікер – 20 мл
    • желатин – 6 пластин
    • полуниця – 300 г
    • червоне желе – 0,5 пакетика
    • мигдальні пластівці – 50 г

    Спосіб приготування:

  • Замісіть тісто з борошна, вершкового масла, 50 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, солі, жовтки, 1 ст. л. сметани. Покладіть на 2 години в холодильник.
  • Розігрійте духовку до 200 °С. Викладіть в 12 промасленных формочок для тарталеток приготоване тісто. Випікайте 20-25 хвилин. Формочки переверніть.
  • Змішайте йогурт, лимонну цедру, 50 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру і лікер. Введіть розпущений желатин. Злегка застиглий крем викладіть в тарталетки. Ягоди вимити, прикрасьте ними тарталетки зверху.
  • Приготуйте желе з вказівкою на упаковці, підсолодіть цукром. Дайте трохи застигнути. Полийте їм полуницю. Мигдальні пластинки злегка підрум’яньте і посипте ними тістечка.
  • Читай також: Ніжний сирний десерт «Полуничний бум»: покроковий рецепт

    Полуничний крамбл

    
                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

    Інгредієнти:

    • борошно – 80 г
    • масло вершкове – 40 г
    • цукор – 40 г
    • полуниця

    Спосіб приготування:

  • Перемішайте в мисці борошно і цукор, додайте розтоплене масло і виделкою заважайте до утворення крихти.
  • Розкладіть у формочки порізану великими шматками полуницю і зверху насипте крихту.
  • Якщо фрукти кислі, присипте цукром.
  • Випікайте в духовці 20-25 хвилин при 200 °С.
  • Полуничний чізкейк в мультиварці

    
                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

    Інгредієнти:

    • печиво – 150 г
    • масло вершкове – 100 г
    • маскарпоне – 400-500 г
    • яйце – 2 шт.
    • ванілін
    • цукор – 100 г
    • полуниця – 250 г
    • желатин – 1 ст. л.
    • вода – 2 склянки

    Спосіб приготування:

  • Печиво розмеліть в блендері, масло розтопити в мікрохвильовці, змішайте і викладіть товстим шаром на папір для випікання.
  • Для другого шару змішайте сир, яйця, ванілін, цукор. За бажанням додайте ще шматочки полуниці. Вилийте масу другим шаром і поставте на функцію «випічка» на 50 хвилин, потім ще годинку не відкривайте в функції «підігрів».
  • Поки чізкейк випікається, приготуйте желе. Полуницю подрібніть в блендері, додайте желатин, розчинений у воді. Вилийте це все на остиглий верхній шар і приберіть на 2 години в холодильник.
  • Прикрасьте чізкейк ягодами.
  • Читай також: Полуничний Трайфл — простий і вишуканий десерт за 15 хвилин

    Швидкі круасани з полуницею

    
                     Сладкая выпечка с клубникой: ТОП-5 изумительных рецептов

    Інгредієнти:

    • заморожене листкове тісто – 1 упаковка
    • полуниця – 0,5 кг
    • цукор за смаком

    Спосіб приготування:

  • Тісто розморозьте (не до кінця, воно повинно залишатися злегка холодним, інакше буде погано ліпитися).
  • Полуницю промийте і очистіть від хвостиків. Тісто нарізати на прямокутники розміром приблизно 10х15 см, потім кожен прямокутник розріжте по діагоналі, щоб з нього вийшло 2 трикутника.
  • На вузьку сторону трикутника з тіста викладіть кілька ягід полуниці, посипте зверху 1 ч. л. цукру і тісто скрутіть рулетиком. Всі отвори ретельно заліпіть щоб уникнути витікання соку.
  • Круасани викладайте на застелений пергаментним папером деко на достатній відстані один від одного (вони повинні зрости).
  • Поставте деко в розігріту до 200-220 °С духовку і випікайте близько 15 хвилин.
  • Приємного апетиту!