Смажене м’ясо може бути не таким вже й шкідливим

Корисно їсти смажене м’ясо? А як ви вважаєте?

0

0

0

переглядів


                     Жареное мясо может быть не таким уж и вредным

Дослідження показали, що м’ясо, приготоване з допомогою пивного маринаду, зменшує концентрацію канцерогенних складових.

Вченим стало відомо, що є зв’язок між споживанням смаженого м’яса і ризиком з виникненням коло-ректального раку, про це пише видання The Times of India.

Вся проблема в тому, що при термічній обробці в м’ясі утворюються небажані речовини – поліциклічні ароматичні вуглеводи, які призводять до ожиріння і порушення обміну речовин.

Часто, більшу концентрацію ароматичних вуглеводів могли ідентифікувати в тютюновому димі і вихлопних газах машин, і це не раз пов’язували з раковими захворюваннями, спираючись на дослідження над лабораторними тваринами.

Вчені стверджують, що маринад з пива зробить м’ясо набагато корисніше.

Читай також: Смажені курячі стегенця з рисом по-корейськи фото-рецепт


                     Жареное мясо может быть не таким уж и вредным

Читай також: Всі секрети ідеальної смаженої картоплі

Пізніше, співробітники іспанського університету Віго і університету Порто в Португалії, провели цікавий експеримент: м’ясо протягом чотирьох годин було заправлено пивним маринадом, був присутній як світле, так і темний сорт напою. Потім м’ясо засмажили і зробили висновок: темне пиво успішно виправдало надії вчених.

Темне пиво або елі виробляють масштабний ефект при маринуванні, вони знижують вміст основних ароматичних вуглеводів. Порівняно м’ясом, не залишеному в маринаді, зниження шкідливих речовин склало більше 50%.

Читай також: Смажена свинина – старовинний рецепт гейші