Швидка закуска: печений перець маринований

Маринований перець дуже проста і смачна закуска, яку можна подати до будь-якої м’ясної або рибної страви або просто прикрасити нею бутерброд. Але ось такий рецепт — печеної маринованого перцю — справжня рідкість, обов’язково спробуйте.

0

0

0

переглядів


                     Быстрая закуска: печеный маринованный перец

Час підготовки

Час приготування

Порції

35 хвилин
3 години
6

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець — 1 кг (4-5 шт.)
  • Часник свіжий — 4-5 зубчиків
  • Зелень (петрушка/кінза/базилік) — 40-50 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Столовий оцет(9%) — 50 мл
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Кухонна сіль — 1 ч. л. без верху
  • Чилі — 1/3 невеликого стручка

Спосіб приготування

1. Перець розрізати уздовж на 4-6 частин. Викласти на деко, змащене рослинним маслом. Поставити в розігріту духовку. Запікати при 180-200 градусах 15-20 хвилин.

2. Після запікання шкірку з перцю необхідно зняти, а потім м’якоть нарізати невеликими шматочками.

3. Зелень добре вимити і нарубати ножем.

4. Змішати сіль і цукор. Залити оцтом і розмішати до розчинення кристалів. Влийте кисло-солодко-солону суміш до перцю і зелені. Перемішайте.

5. Чилі очистити від насіння і дрібно нарубати.

6. Часник продавити через прес.

7. Розігріти соняшникова або оливкова олія без запаху. Викласти на сковороду спеції. Прогрівати на маленькому вогні, поки часник і чилі не віддадуть частину аромату маслу.

8. Залити солодкий перець ароматним маринадом. Швидко перемішати. Охолодити при кімнатній температурі і відправити маринуватися в холодильник на 2-3 години. Зберігати цю закуску можна кілька місяців в холодильнику.

 

Як і з чим подавати

Подавайте в якості закуски до м’ясних або рибних страв.

Приємного апетиту!

Читай також: Кабачки мариновані «Стовпчики» — смачна закуска на майбутню зиму