Шпаргалка економною господині: чим можна замінити дорогі продукти

Якщо дозволяє рецептура, дорогі продукти можна замінити більш дешевими. Гурмани, можливо, посетуют, що втрачається автентичність страви. Але в цьому і є «фішка» — експериментувати зі складом, при цьому значно заощаджуючи кошти.

0

0

0

переглядів


                     Шпаргалка экономной хозяйки: чем можно заменить дорогие продукты

Червоне м’ясо і риба

Вартість м’яса помітно збільшилася, в якості аналога можна взяти курку. Краще купувати тушку, ви зможете приготувати і перше, і друге блюдо. Найдорожчою частиною курки є філе, заради економії зріжте м’якоть з ніжок.

Читай також: Суперфуды: користь і аналоги – поради дієтолога

Що стосується яловичини, її можна замінити на свинину. Дорожче всього (і смачніше) вирізка і окіст. Якщо ви не плануєте готувати м’ясо великими шматками, то беріть підчеревок — м’ясо з прошарками сала. Воно підійде для приготування фаршу та інших м’ясних страв.

Риба також є «взаємозамінної», використовуйте:

  • Минтай замість тріски;
  • Камбалу замість палтуса;
  • Пангасіус замість пікші;
  • Кільку замість анчоусів.


                     Шпаргалка экономной хозяйки: чем можно заменить дорогие продукты

Овочі та зелень

В цілях економії свіжі продукти можна замінити консервованими. Замість свіжого ананаса беремо консервований, замість томатів — томатну пасту. Екзотичні продуткы також підлягають заміні. Ті ж каперси (нерозпущеною бутони однойменного чагарнику) можна замінити звичайними солоними огірками.

Стебла селери можна замінити капустою, майоран — сушеним орегано, а шафран — сумішшю куркуми і червоного перцю.


                     Шпаргалка экономной хозяйки: чем можно заменить дорогие продукты

Заправка для страв

Кунжутна, ріпакова, лляна та оливкова олія володіють корисними якостями, але ціна на них, як правило, вища. Якщо бажаєте заощадити, використовуйте якісну соняшникову олію. Популярний у господинь італійський бальзамічний соус можна замінити винним оцтом, він коштує в два рази дешевше.

Читай також: Чим замінити екзотичні продукти: 10 аналогів

У деяких рецептах потрібне використання вина, замість пляшкового беріть вино в тетрапаках. Або ж замінюйте його на доступні рідини: ягідний морс замість червоного вина і курячий бульйон — замість білого.

Кілька порад

  • Свіжовичавлений лимонний сік можна замінити порошком лимонної кислоти.
  • Замість розтопленого шоколаду використовуйте суміш з какао-порошку і рослинного масла.
  • Сухий яєчний порошок можна використовувати замість яєць, сособенно в кондитерській справі (1 ч. л. оцту + пекарський порошок = 1 яйце).
  • 
                     Шпаргалка экономной хозяйки: чем можно заменить дорогие продукты