Сарма — турецькі голубці: покроковий рецепт

Yaprak sarması – крихітні голубці з виноградного листя, одне з найпопулярніших страв турецької кухні. Чим тонше листя, тим ніжніше будуть голубці. А через брак виноградних, можна обійтися і звичними капустяним листям.

0

0

0

переглядів


                     Сарма - турецкие голубцы: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
30 хвилин
5-6

Інгредієнти

  • Телятина — 500 г
  • Свинина — 300 г
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Рис — 1/2 склянки
  • Йогурт — 1 стакан
  • Виноградні листя — 20 шт (або капуста білокачанна — 1 шт.)
  • Олія — 0,5 склянки
  • Петрушка — за смаком
  • М’ята — за смаком
  • Паприка — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  • Цибулю подрібніть і обсмажте в олії, додавши трохи води, після чого перемішайте з паприкою і відставте.
  • Додайте дрібно порізане м’ясо, рис, перець, м’яту і рубану петрушку.
  • Залийте все гарячою підсоленою водою і тушкуйте до тих пір, поки рис не вбере всю воду.
  • Обдайте листя гарячою підсоленою водою і викладіть на кожен по чайній ложці готової начинки.
  • Поверніть голубці і покладіть в каструлю.
  • Додайте 2/3 склянки води і чайну ложку жиру.
  • Тушкуйте на повільному вогні під закритою кришкою.
  • Читай також: Голубці азербайджанською: Ширін долма з каштанами

    Як і з чим подавати

    Йогурт злегка збийте, додайте розм’якшене масло, посипте паприкою. Подавайте соус разом з голубцями. Нафарширувати таким способом можна не тільки листя, але і солодкий перець, баклажани або цукіні.