Пюре зі шпинатом і солодким перцем

Маш — це невеликі зелені боби, які неймовірно популярні в країнах Азії (наприклад, в Індії, Китаї, Туркменістані, Таджикистані). До складу маша входять вітаміни групи В, фосфор і клітковина, тому варто включити його в свій раціон.

0

0

0

переглядів


                     Маш со шпинатом и сладким перцем

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
25 хвилин
2

Інгредієнти

  • Маш — 0,5 склянки
  • Шпинат — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 2 зуб.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Імбир — 1 шт.
  • Кмин — 0,5 ч. л.
  • Коріандр — 1 ч. л.
  • Мускатний горіх — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Лимон — 0,5 шт.
  • Перець чилі — за смаком

Спосіб приготування

  • Маш перебрати, промити і зварити до готовності.
  • Кмин, коріандр, перець чилі ретельно розтерти в ступці, додати дрібку мускатного горіха.
  • Солодкий перець порізати півкільцями.
  • Цибулю порізати півкільцями, часник і імбир порізати соломкою.
  • Шпинат перебрати, промити, видалити товсті черешки.
  • На сухій добре розігрітій сковороді прогріти спеції.
  • Потім влити олію і обсмажити цибулю, часник і імбир (до прозорості цибулі).
  • Додати солодкий перчик, смажити разом ще кілька хвилин.
  • Додати листя шпинату, накрити сковороду кришкою і готувати 2-3 хвилини.
  • Полити шпинат соком половини лимона, перемішати.
  • Додати зварений маш і добре перемішати.
  • Читай також: Лайфхаки по приготуванню бобових

    Як і з чим подавати

    Подавати маш можна як гарячим, так і холодним. Приємного апетиту!