Пряне сало, варене в пакеті — незвичайний рецепт

Апетитне домашнє сало з м’якою шкіркою приготована за цим рецептом виходить таким смачним і ароматним, що змусить забути про будь-яку дієту!

0

0

0

переглядів


                     Пряное сало, вареное в пакете - необычный рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

2 години 30 хвилин
24 години
8

Інгредієнти

  • Сало з прошарками м’яса (свинячої грудинки) — 600-800 гр.
  • Часник — 2 головки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чилі — 1 стручок
  • Приправи (чорний перець, паприка, прованські трави тощо) — 2 ст. ложки

Спосіб приготування

1. Сало помити і обсушити, зробити надрізи і нашпигувати часником, не шкодуючи натерти сіллю, перцем, паприкою, посипати прованськими травами. Залишити маринуватися на 1,5-2 години.

2. Потім сало покласти в поліетиленовий пакет, додати перчик чілі, видалити повітря і щільно зав’язати. Пакет з салом покласти ще два пакету і також щільно зав’язати.

3. Помістити пакет з салом в каструлю з киплячою водою і варити 2-2,5 години.

4. Після приготування варене сало дістати з води, не знімаючи пакету, дати йому охолонути, потім відправити в холодильник.

5. У холодильнику сало має провести щонайменше ніч, але краще добу, і просочитися сіллю, соком і приправами.

Рада. Жир, що виділився в пакетик при варінні, викидати не потрібно, його можна використовувати при приготуванні інших страв, наприклад, картоплі.

 

Як і з чим подавати

Подавати в якості закуски з житнім хлібом.

Приємного апетиту!

Читай також: Рецепт на всі часи: картопля, запечена з салом