Прямо з грядки: рагу «Літній» з сезонних овочів

Це легке овочеве блюдо призначене, в першу чергу, для тих, хто постить або тих, що худнуть, однак і як гарнір воно непогано поєднується з м’ясними стравами.

0

0

0

переглядів


                     Прямо с грядки: рагу "Летнее" из сезонных овощей

Час підготовки

Час приготування

Порції

35 хвилин
15 хвилин
4

Інгредієнти

  • Картопля — 400 г
  • Капуста — 200 г
  • Помідор — 300 г
  • Кабачок — 250 г
  • Морква — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки — 7 гілочок
  • Базилік — 4 гілочки
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування

1. Капусту наріжте довгими смужками або кубиками. Наріжте кубиками картоплю.

2. Моркву натріть на тертці або наріжте дрібними шматочками. Цибулю наріжте кубиками або кільцями. Дрібно наріжте часник. Наріжте кабачки кубиком. Наріжте великими кубиками помідори (можна попередньо видалити шкірку, обдавши томати окропом).Намагайтеся нарізати всі овочі так, щоб час приготування було однаковим.

3. Викладіть на дно каструлі картоплю, зверху капусту з морквою. Залийте водою так,щоб вода злегка покривала картоплю.Тушкуйте на слабкому вогні 4-5 хвилин.

4. Потім додайте кабачки, томати, посоліть, влийте води, якщо потрібно, і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Поки рагу готується, обсмажте на рослинному маслі цибулю до золотистого кольору. Змішайте тушковані овочі з смаженою цибулею, додайте води за потребою і тушкуйте до повної готовності овочів.

5. Вимкніть плиту, всипте часник, дрібно нарублленную зелень петрушки і базиліка. Накрийте рагу кришкою і дайте настоятися 5-7 хвилин, щоб овочі наїлося ароматом часнику і зелені.

 

Як і з чим подавати

Подавайте гарячим як самостійну страву або гарнір.

Приємного апетиту!

Читай також: Рагу з індички з болгарським перцем — вечеря буде яскравим