Полунично-желейний тарт «Мрії Софі» (без випічки)

Ця ніжна домашня випічка просто тане в роті! Обов’язково приготуйте, тим більше, що полуничний сезон — у розпалі!

0

0

0

переглядів


                     Клубнично-желейный тарт «Грезы Софи» (без выпечки)

Час підготовки

Час приготування

Порції

4 години
45 хвилин
8

Інгредієнти

  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 50 г
  • Цукор — 275 г
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.
  • Полуниця — 550 г
  • Сир 9% жирності — 400 г
  • Сметана 20% жирності — 100 г
  • Желатин — 30 г
  • Вода кип’ячена охолоджена — 350 мл

Спосіб приготування

  • Відокремте жовтки від білків. Жовтки, 35 г цукру і ванільний цукор ретельно збийте. Окремо збийте білки до білої піни, не припиняючи збивати, додайте 35 г цукру. Продовжуйте збивати, поки білки не стануть щільними.
  • Третю частину білків додайте до жовтків і обережно перемішайте. Додайте в суміш просіяне борошно і ще раз перемішайте. Також додайте білки, що залишилися, і знову перемішайте.
  • Форму для запікання змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.
  • Від загальної кількості полуниці візьміть 100 г для сиропу — будемо готувати желе. Покладіть ягоди в каструлю, всипте 40 г цукру, влийте 250 мл води і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Готовий сироп злити через ситечко в склянку. Повинно вийти близько 250 мл рідини. Цим сиропом будемо покривати торт поверх полуниці.
  • Далі 250 г цукру з’єднайте з полуницею, яка варилася в сиропі. Додайте залишилися 200 г цукру і збийте блендером до пюреобразного стану. Також окремо збийте м’який сир і сметану. З’єднайте сирну масу з полуничним мусом і разом добре збийте блендером.
  • Залийте желатин залишилися 100 мл води і дайте набрякнути. Нагрійте на вогні до розчинення гранул, злегка остудіть. Теплий розпущений желатин введіть в полуничний мус і перемішайте.
  • Покладіть випечений бісквіт в роз’ємну форму. Зверху залийте полуничним мусом і поставте на 30 — 60 хвилин у холодильник для застигання.
  • Решта 200 г полуниці наріжте тонкими пластинками. Викладіть зверху на застиглий мус.
  • Наостанок приготуйте з полуничного сиропу желе. Для цього висипте в сироп 10 г желатину для тортів і дайте закипіти на вогні. Остудіть трохи желе і залийте зверху торта. Поставте в холодильник на 2-3 години для повного застигання тарта.
  • Читай також: Ошатний бісквітно-полуничний торт «Флірт»

    Як і з чим подавати

    Подавати як десерт з кавою, м’ятним чаєм.