Полуничний джем «П’ятихвилинка»

Обов’язково заготуйте на зиму цей смачний і густий полуничний джем. У холодні дні він нагадає вам про тепле літо. Готується джем досить просто і не вимагає особливих кулінарних навичок.

0

0

0

переглядів


                     Клубничный джем "Пятиминутка"

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
5-7 хвилин
6

Інгредієнти

  • Полуниця — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонна кислота — 1 г
  • Желатин — 2 пакетика

Спосіб приготування

  • Ягоди переберіть і промийте, злегка просушіть, видаліть хвостики.
  • Подрібніть ягоди з допомогою блендера або звичайної «товкачика».
  • Готове полуничне пюре викладіть в емальовану каструлю з товстим широким дном.
  • Додайте два пакетики желатину.
  • Поставте посуд на повільний вогонь і варіть до повного розчинення порошку, постійно помішуючи.
  • Як тільки маса закипить, додайте цукор і лимонну кислоту.
  • Варіть ще 5-7 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
  • Розлийте джем за заздалегідь підготовленим банкам і закрийте чистими металевими кришками.
  • Зберігайте джем в темному і прохолодному місці.
  • Читай також: Полуниця: як є, як вибирати і в чому особливість цьогорічного врожаю