Полуничне варення «П’ятихвилинка» — рецепт для зайнятих господинь

Полуничне варення — воно і до млинців, і пироги, і до чаю. А якщо на нього ще і часу витрачено не багато, ціни такого рецепту немає! «П’ятихвилинка» готується, дійсно, дуже швидко: його потрібно варити лише 5 хвилин після закипання! Ось перевірте!

0

0

0

переглядів


                     Клубничное варенье "Пятиминутка" - рецепт для занятых хозяек

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
20 хвилин
0, 5 л. банку

Інгредієнти

  • Велика полуниця — 500 р.
  • Цукор — 500 р.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.

Спосіб приготування

1. Полуницю переберіть, ретельно вимийте. Видаліть у ягід черешки і розрізати кожну на 2-4 частини.

2. Складіть полуницю в посуд з товстим дном і засипте цукром. Акуратно, щоб не пом’яти шматочки, перемішайте полуницю з цукром, додавши при цьому лимонний сік.

3. Поставте варення на маленький вогонь і доведіть його до кипіння (відразу після закипання полуничне варення буде пінитися).

4. Обережно зніміть піну. Дайте варенню прокипіти протягом 5 хвилин. У цей час не варто заважати варення, щоб зберегти шматочки цілими.

5. Розлийте ваше чудове варення по стерильним банкам і укупорьте зручним для вас способом (закачуванням або ж просто гвинтовою кришкою).
Остудіть варення, перевернувши банку догори дном і обгорнувши рушником. Зберігати полуничну п’ятихвилинку можна при кімнатній температурі.

Читай також: Все просто ахнуть: полуничне варення з лікером «Амаретто»