Полента, запечена брусочками з сиром і чебрецем

Напевно, так поленту ви ще не їли. Зазвичай це італійське блюдо подають у вигляді каші, але її густа консистенція дозволяє експериментувати з формами подання, одна з можливих — як у цьому цікавому рецепті, брусочками.

0

0

0

переглядів


                     Полента, запеченная брусочками с сыром и чабрецом

Час підготовки

Час приготування

Порції

2 години
10 хвилин
6

Інгредієнти

  • Кукурудзяне борошно — 1 склянка
  • Вода — 2-2,5 склянки
  • Твердий сир — за смаком
  • Чебрець — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

1. Кукурудзяне борошно прожарте на сковороді, додайте сіль, воду і поставте в духовку.

2. Коли каша буде готова, вийміть її з духовки, змішайте з тертим пармезаном, викладіть у форму, остудіть і, замотавши харчовою плівкою (щоб полента не вбирала в себе запахи), поставте на 1-2 години в холодильник.

3. Застиглу поленту розріжте на шматки, як хліб, викладіть на деко.

4. Посипте тертим сиром, викладіть на кожен шматок по гілочки чебрецю.

5. Запікайте в духовці, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

 

Як і з чим подавати

Подавайте до білого або червоного вина.

Приємного апетиту!

Читай також: Топ-5 каш на свіжому повітрі