Пиріжки з цибулею і зеленню — з духовки за бабусиним рецептом

По даному рецепту пиріжки готуються не на сковороді, а в духовці, що значно корисніше для організму.

0

0

0

переглядів


                     Пирожки с луком и зеленью - из духовки по бабушкиному рецепту

Час підготовки

Час приготування

Порції

60 хвилин
35 хвилин
5-6

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Молоко — 1 стакан
  • Дріжджі сухі — половинка пакетика
  • Борошно — 2 склянки
  • Яйця — 1-2 шт.
  • Цукор — 2-3 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Для начинки:
  • Печінка — 300-400 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Приправи — за смаком

Спосіб приготування

  • Печінка промийте, видаліть плівку і жилки, розріжте на однакові шматочки розміром 3-4 див.
  • Розігрійте сковороду на середньому вогні, влийте рослинне масло.
  • Викладіть нарізані шматочки печінки, обсмажуйте 5-7 хвилин, додайте сіль і приправи перед закінченням готування. Щоб печінка була м’якою, злегка протушкувати під закритою кришкою ще 3-5 хвилин.
  • У тій же сковороді до золотистого кольору обсмажте дрібно нарізаний ріпчаста цибулю.
  • Далі охолоджену печінку і цибулю прокрутити в м’ясорубці в однорідну масу.
  • Додайте сіль і приправи за бажанням.
  • Дріжджове тісто залиште на деякий час для підйому (півгодини-годину), як тільки тісто підніметься, обімніть його руками і обваляйте в борошні.
  • Розріжте тісто на однакові шматочки, зліпити кульки і розкачайте їх до 2 мм завтовшки.
  • Столовою ложкою в центр готового «млинчика» викладіть начинку, защипайте краю тесту.
  • Викладіть пиріжки швом до низу на обробній дошці, так вони збережуть красиву форму.
  • Деко змастіть рослинним маслом, викладіть пиріжки, зверху змастіть їх маслом.
  • Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 25 хвилин.
  • За бажанням готові пиріжки можна змастити збитим яйцем.
  • Читай також: Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею — безпрограшний рецепт