Пиріжки «Ухтыши» з плавленными сирками і свіжими помідорами

Пиріжки за цим рецептом виходять смачними, соковитими, з ароматом часничку і апетитною хрусткою скоринкою! Неодмінно спробуйте приготувати таке частування до недільного сніданку!

0

0

0

переглядів


                     Пирожки "Ухтыши" с плавленными сырками и свежими помидорами

Час підготовки

Час приготування

Порції

25 хвилин
30 хвилин
12

Інгредієнти

  • Борошно — 3-3,5 склянки
  • Вода (окріп) — 1 стакан
  • Олія соняшникова — 4 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Помідор — 5 шт.
  • Плавлений сирок — 4 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

1. Помідори порізати кружальцями. Сир потерти на крупній тертці, вичавити через часникодавку часник, додати порізану зелень і перемішати.

2. В воді (не окропі) розмішати цукор і сіль, додати соняшникову олію. Додати борошно. Вимісити м’яке тісто. Дати тісту відпочити 30 хв.

3. Розкачати половину тіста у великій тонкий пласт. Розкласти на тісто кружечки помідор не ближче ніж 3 см один від одного. На помідори викласти начинку. Розкачати другий пласт тіста, накрити їм перший з начинкою.

4. Склянкою відповідного діаметру вирізати пиріжки по контурах кожного кружечка помідора, так вчиняємо з усіма пиріжками. Смажити пиріжки у великій кількості розпеченого соняшникової олії з обох сторін. Викласти на паперовий рушник для усунення надлишок олії.

Як і з чим подавати

Подавайте пиріжки в теплому вигляді до чаю або до бульйону.

Читай також: Пиріжки з цибулею і зеленню — з духовки за бабусиним рецептом