Пиріг з маком на Трійцю (без борошна)

Традиційна випічка, яку варто приготувати на свято Трійці.

0

0

0

переглядів


                     Пирог с маком на Троицу (без муки)

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
50 хвилин
8

Інгредієнти

  • Мак — 240 г
  • Цукрова пудра — 110 г
  • Цукор — 80 г
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Гвоздика — за смаком
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Цедра лимона — 1 шт.
  • Яйце — 6 шт.
  • Яєчний білок — 4 шт.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Цедра апельсина для прикраси

Спосіб приготування

  • У велику миску викладіть мак, цукрову пудру, корицю, гвоздику і розпушувач.
  • Ретельно перемішайте.
  • Додайте цедру, яйця і масло.
  • Збийте міксером, поки суміш не почне злегка пінитися.
  • Збийте яєчні білки, поки вони не стануть білими, потім поступово всипте цукор і продовжуйте збивати до стійких піків.
  • Обережно введіть білки в основну масу і також акуратно остаточно перемішайте тісто до однорідної маси.
  • Форму для пирога змастіть вершковим маслом і присипте борошном.
  • Залийте у форму тісто і випікайте в розігрітій до 170°C духовці 40-50 хвилин.
  • Читай також: Трійця — 2018: рецепти традиційних страв

    Як і з чим подавати

    Подавайте до чаю або кави. За бажанням прикрасити цедрою апельсина.