Пиріг з чорною смородиною «Маргарита»: покроковий рецепт

Незвичайно смачний літній пиріг, який можна готувати з будь-якими ягодами. Зберігайте цей простий рецепт в закладки – знадобиться!

0

0

0

переглядів


                     Пирог с черной смородиной "Маргарита": пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

60 хвилин
40 хвилин
8

Інгредієнти

  • Борошно — 1.5 склянки
  • Сіль — щіпка
  • Сода — щіпка
  • Масло рослинне — 5 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Ванілін — щіпка
  • Чорна смородина — 1 склянку
  • Крохмаль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2-3 ст. л.
  • Масло — для змазування
  • Цукор для посипання

Спосіб приготування

1. Борошно змішати з сіллю, содою, цукром, ваніліном, холодною водою і олією. Замісити однорідне гладке тісто, загорнути його в плівку і відправити в холодильник на годину.

2. В свіжі або розморожені ягоди додати крохмаль і цукор, перемішати.

3. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Тісто розділити на 2 нерівні частини. Більшу частину розкачати в круг. Викласти у форму для випічки, сформувавши бортики. Зверху розподілити смородину.

4. Меншу частину тіста розкачати, накрити пиріг і защипати краї. Змастити пиріг маслом і присипати цукром. Зробити невеликі отвори для виходу пари.

5. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

 

Як і з чим подавати

Подавати готовий пиріг з чаєм.

Приємного апетиту!