Пиріг «Троїцький» з грибами: старовинний бабусин рецепт

Здавна вважалося, що на Трійцю обов’язково на столі має бути пиріг. З зеленню, овочами або фруктами — вирішувати могла кожна господиня, виходячи зі смаків домочадців. Але випічка, приготовлена з любов’ю вважалася неодмінним атрибутом цього свята.

0

0

0

переглядів


                     Пирог «Троицкий» с грибами: старинный бабушкин рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

20 хвилин
55 хвилин
6-8

Інгредієнти

  • Гриби — 200 р.
  • Борошно — 3,5 склянки.
  • Дріжджі — 20 р.
  • Вода — 1,5 склянки.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Зелень — пучок.
  • Спеції — за смаком.

Спосіб приготування

1. Замісити досить круте тісто з борошна, дріжджів (попередньо розведених теплою водою і підійшли) і потрібної кількості води.

2. Дайте тісту підійти, влийте соняшникову олію, ще раз вимісити, розкачати круглу коржик і укладіть в змащену маслом сковороду.

3. Поки тісто піднімається, приготуйте начинку: гриби наріжте, змішайте з цибулею, заправити борошном, розведеним холодним грибним відваром, додайте спеції (сіль, перець, мускатний горіх…), зелень петрушки або кропу, прокип’ятіть і остудіть.

4. Покладіть начинку на середину коржа, защепніть краї тіста так, щоб середина пирога залишилася відкритою.

5. Поставте в тепле місце, дайте піднятися, випікайте в гарячій духовці приблизно 40 хвилин.

6. Готовий пиріг викласти на блюдо, посолити, полити начинку грибним бульйоном і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Читай також: Просто знахідка: пиріг з плавленим сиром (за 6 хвилин в мікрохвильовці)