Пикатный гарнір: зелене різотто зі щавлем і селерою

Радимо приготувати це неймовірно смачне блюдо! Таке весняне, яскраве і вітамінне, воно прикрасить собою навіть святкова вечеря.

0

0

0

переглядів


                     Пикатный гарнир: зеленое ризотто со щавелем и сельдереем

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
20 хвилин
4

Інгредієнти

  • Теплий овочевий бульйон – 1,5 л
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Цибулина, дрібно порізана, – 1 шт.
  • Селера порізаний – 1 черешок
  • Рис круглозерний – 375 г
  • Порізаний Щавель – 150 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Тертий пармезан або інший твердий сир – 50 г
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування

1. На дно сотейника з товстим дном розігрійте оливкову олію. Обсмажте в ньому дрібно нарізаний лук і селеру протягом 5-6 хвилин до м’якості.

2. Додайте до овочів рис і перемішуйте, поки всі зернятка не покриються маслом і не стануть прозорими.

3. Додайте до рису два ополоника овочевого бульйону – і знову перемішуйте, поки бульйон не вбереться.

4. Продовжуйте додавати бульйон, ополоник за ополоником – і постійно помішувати різотто.

5. Через 20 хвилин, коли бульйон не вбереться, а рис дійде до стану аль денте (м’який, але трохи щільний в середині), зніміть різотто з вогню і вмішайте в нього щавель, вершкове масло і сир.

6. Активно перемішайте дерев’яною ложкою до кремової консистенції, додайте сіль і перець за смаком.

 

Як і з чим подавати

Подавайте як гарнір прикрасивши зеленню.

Приємного апетиту!

Читай також: Ризотто зі спаржею — самий весняний гарнір