Персикове пюре з заварним кремом: покроковий рецепт

Персикове пюре з заварним кремом — дуже смачний, ніжний десерт не залишить нікого байдужим. З одного персика вийде приготувати два десерту. Такий десерт можна приготувати заздалегідь.

0

0

0

переглядів


                     Персиковое пюре с заварным кремом: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

40 хвилин
більше години
12

Інгредієнти

  • Натруальный йогурт – 500 р.
  • Свіжі персики – 6 шт.
  • Вершки жирністю (35%) – 300 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Для заварного крему:
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 стакан.
  • Сир маскарпоне 200 р.

Спосіб приготування

  • Персики вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки. Викласти половинки персиків на сковорідку зрізом вгору, посипати цукром. Влити в сковороду 0,25 склянки води, накрити кришкою. Готувати 35-40 хв. на повільному вогні.
  • Готові персики охолодити. Видалити шкірку, а м’якоть подрібнити в блендері до стану пюре. Великою ложкою акуратно розкласти пюре по келихах.
  • Приготувати заварний крем. У мисці збити віночком 0,5 склянки молока, яйце і просіяне борошно. Залишилося молоко налити в сотейник, додати цукор, на повільному вогні довести до кипіння.
  • Суміш молока, яйця і борошна влити тонкою цівкою в кипляче молоко, безперервно розмішуючи. Потім зняти сотейник з вогню і продовжувати помішувати ще 3-5 хв. Дати крему охолонути до кімнатної температури. З’єднати заварний крем з маскарпоне.
  • В келихи поверх персикового пюре налити вийшов крем. Поставити в холодильник години на 2.
  • Як і з чим подавати:

    Прикрасити карамелизованной цедрою або подрібненими горішками.

    Приємного апетиту!

    Читай також: Незвичайні пироги: британський Коблер з персиками і чорницею