Перли з перловки: 5 смачних і оригінальних рецептів

Про багатьох видах каш ми майже забули, тим самим обмеживши свій раціон. Включивши в своє меню подібні продукти, ми можемо зробити його більш різноманітним і здоровим. Серед таких несправедливо забутих каш – перловка. А чому забута? Мабуть тому, що мало хто вміє готувати з неї смачні і оригінальні страви.

0

0

0

переглядів


                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

Перловка – це спеціальним чином оброблені зерна ячменю. Перлова каша особливо корисна дітям, бо ячмінь містить всі корисні речовини, необхідні для росту і розвитку дитини. Це, в першу чергу, вітаміни і мінерали, такі як залізо, кальцій, фосфор, молібден, калій та інші. До складу ячмінної крупи входять вітамін Е, життєво необхідний для здоров’я шкіри, а також лізин, речовина сприяє омолодженню та поліпшенню стану шкіри.

Читай також: Гречана каша: самий незвичайний рецепт для чудового вечері

 

Крім того, перловка дуже багата білком і клітковиною, які володіють високою поживною цінністю. Регулярне вживання перловки допоможе очистити організм від токсинів, позбутися від деяких видів алергії, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, позбавитися від зайвої ваги, запорів, грибкових інфекцій, знизити захворюваність простудними і інфекційними хворобами. Продукти і витяжки їх зерен ячменю використовуються при таких недугах, як діабет, простатит, захворювання печінки, нирок і сечового міхура, а також при геморої і артриті.

Незважаючи на всі корисні якості, не всі люблять перлову кашу в чистому вигляді. Однак банальної каші завжди є більш цікава альтернатива, яка сподобається і вам, і вашим близьким. А ваш організм скаже вам за це величезне спасибі. Отже, обирайте будь-яку страву.

Перловое «різотто»


                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

Інгредієнти:

  • перловка – 250 г
  • гриби – 100 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • біле сухе вино – 250 мл
  • овочевий бульйон – 250-300 мл
  • вершки – 200 мл
  • куркума шафран або
  • сіль, перець за смаком
  • пармезан – 100 г

Спосіб приготування:

  • Почистіть гриби і наріжте невеликими шматочками. Дрібно наріжте цибулю і часник.
  • В каструлі, в якій будете варити «різотто», нагрійте трохи оливкової олії і підсмажте цибулю, часник і гриби до золотистого кольору, всипте до овочів перловку і ретельно перемішайте.
  • Влийте вино в каструлю, доведіть до кипіння. Варіть «різотто», постійно помішуючи і підливаючи овочевий бульйон, змішаний з вершками, поки не вбереться вся рідина, і крупа не стане м’якою.
  • У процесі варіння посоліть, поперчіть і додайте шафран або куркуму, що б надати красивий жовтий колір, потім додати пармезан.
  • Подавайте до столу як основне блюдо або як гарнір.
  • Читай також: Мисливська каша: кулінарний рецепт

    Плов з перловки

    
                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

    Інгредієнти:

    • перловка – 1 стакан
    • вода – 3 склянки
    • печериці – 300 г
    • цибуля ріпчаста – 8 шт.
    • морква – 500 г
    • масло рослинне – 200 мл
    • перець чилі – 1 шт.
    • часник – 1 головка
    • сіль
    • спеції
    • помідори – 3 шт.
    • перець болгарський – 3 шт.
    • копчені свинячі ребра + грудинка – 500 г

    Спосіб приготування:

  • Перловку переберіть і промийте. Викладіть на рушник і просушіть.
  • Цибулю і моркву очистити, часник також очистіть і промийте. Гриби помийте і поріжте на пластинки. Перець чилі дрібно поріжте.
  • Перловку смажте на сухій сковороді кілька хвилин. У казан або сковороду налийте масло. Цибулю наріжте кільцями або півкільцями, моркву поріжте соломкою. Опустіть овочі і гриби в сковороду.
  • Через п’ятнадцять хвилин туди покладіть дрібно нарізаний болгарський перець і томат. Свинячі реберця і грудинку розділіть на невеликі порції і додайте до овочів. Долийте води і почекайте, поки закипить. Перекладіть перлову крупу з сухою сковороди до овочів.
  • Додайте часник і тушкуйте під кришкою до готовності, а саме близько півгодини. Вимкніть готовий плов і закутайте його в рушники.
  • Залиште в такому вигляді на 40 хвилин. Потім перемішайте. Плов з перловки можна також посипати зеленню.
  • Овочевий суп з перловкою

    
                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

    Інгредієнти:

    • оливкова олія — 4 ст. л.
    • цибуля ріпчаста — 1 шт.
    • часник — 3-4 зубчики
    • морква — 2 шт.
    • картопля — 4 шт.
    • овочевий бульйон — 1 л
    • помідори, консервовані у власному соку – 1 банка (0,5 л)
    • кукурудза заморожена — 1/2 склянки
    • петрушка — за смаком
    • сіль, перець — за смаком
    • лимон — 1 шт.
    • часниковий порошок — 1 ч. л.
    • паприкв — 1 ч. л.
    • перловка — 2 склянки
    • томатна паста — 1 ст. л.
    • приправи — за смаком

    Спосіб приготування:

  • Перлову крупу переберіть і промийте. Замочіть її в холодній воді на кілька годин.
  • Овочі вимийте і почистіть. Картоплю наріжте невеликими кубиками, моркву – кружальцями, цибулю – півкільцями. Часник дрібно порубаєте ножем.
  • У великій каструлі розігрійте масло і трохи обсмажте нарізану цибулю. Додайте подрібнений часник і сіль.
  • Через 3– 4 хвилини покладіть в каструлю картоплю, моркву і перловку. Обсмажуйте всі протягом 7-8 хвилин.
  • Овочі посоліть, поперчіть, покладіть приправи і паприку, потім томатну пасту. Обсмажуйте ще 5-6 хвилин.
  • Влийте в каструлю овочевий бульйон. Консервовані помідори поріжте на невеликі шматочки і разом з соком вилийте в суп. Зменшіть вогонь, коли суп закипить, і варіть 25 хвилин.
  • Додайте в суп кукурудзу, проваріть ще 5 хвилин і вимкніть вогонь. У готовий суп влийте лимонний сік і додайте цедру лимона.
  • Читай також: На яких кашах можна швидко схуднути

    Пісні голубці з перловкою

    
                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 маленький качан
    • перловка – 2 жмені
    • білі гриби – 5 шт.
    • печериці – 15 шт.
    • корінь селери – 2 шт.
    • морква – 1 шт.
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • масло вершкове – 2 ст. л.
    • сіль, перець

    Спосіб приготування:

  • З качана капусти вирізати качан. Покладіть качан в пароварку на 15-20 хвилин, потім відокремте 12-16 верхніх листків і відбийте молотком їх потовщену частину.
  • Перловку промити гарячою водою так, щоб стікає вода була абсолютно прозорою. Залийте великою кількістю холодної води в сотейнику, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20 хвилин. Відкиньте на сито і обсушити.
  • Очистіть овочі. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, моркву, корінь селери, білі гриби печериці. Змішайте з перловкою і викладіть в ємність для пароварки, готуйте 20 хвилин. Приправити олією, сіллю, перцем.
  • Розкладіть капустяне листя, в центр кожного покладіть по 1-2 ст. л. начинки і поверніть конвертом. Укладіть в пароварку і варіть 15-20 хвилин.
  • Теплий овочевий салат з перловою крупою

    
                     Перлы из перловки: 5 вкусных и оригинальных рецептов

    Інгредієнти:

    • перловка – 100 г
    • червоний болгарський перець – 100 г
    • помідори черрі – 100 г
    • цукіні -100 р
    • часник – 1 зубчик
    • чебрець сушений смаком
    • кріп свіжий за смаком
    • лимонний сік – 2 ст. л.
    • цукор – 1 ст. л.
    • масло рослинне – 30 мл для гриля+50 мл для заправки
    • сіль
    • перець

    Спосіб приготування:

  • Перловку відваріть в підсоленій воді (1:3) протягом 40 хвилин. Промийте холодною кип’яченою водою.
  • Підготуйте овочі: болгарський перець, червоний лук, помідори черрі, часник і цукіні. Перець і цукіні наріжте великими смужками, часник – скибочками, посоліть, збризніть маслом і відставте. Червоний цибулю наріжте півкільцями.
  • Присипте цукром, видавіть сік лимона і залиште маринуватися. На гарячу сковороду-гриль викладіть цукіні, болгарський перець і часник, посипте чебрецем. Швидко обсмажте овочі з двох сторін, щоб вони зберегли свою хрусткість.
  • До перловке додайте овочі-гриль, маринований цибулю разом з маринадом. Туди ж додайте порізані навпіл помідори черрі, дрібно порізаний кріп, сіль, перець, рослинна олія. Перемішайте салат.
  • Приємного апетиту!