Паличка-виручалочка: огіркова заготівля для розсольнику

Готова заправка для розсольнику з огірків, заготовлена на зиму, допоможе в потрібний момент швидко впоратися з приготуванням смачного розсольнику, вінегрету чи стане чудовою основою для різноманітних овочевих соусів. Хороші господині оцінять!

0

0

0

переглядів


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника

Час підготовки

Час приготування

Порції

12 годин
5 хвилин
6

Інгредієнти

  • Огірки – 700 г
  • Цибуля – 4 шт.
  • Часник – 3 зубч.
  • Цукор – 60 г
  • Сіль – 1 ст. л
  • Оцет 9% — 40 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Спосіб приготування

1. Цибулю очистити і нарізати кубиком.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника
2. Часник пропустити через прес.
3. Огірки очистити від шкірки і при необхідності від насіння. Нарізаємо невеликим кубиком.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника
4. Змішати огірки, цибулю і часник. Додати цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Перемішати і поставити в холодильник на ніч.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника
5. До ранку огірки дадуть сік і повністю поринуть в розсіл.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника
6. Виливаємо заготовку в каструлю для варива, і кип’ятити вміст рівно 5 хвилин.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника
7. Розлити закипілу масу в невеликі стерилізовані банки, закрити стерильними кришками і закрутити. Після чого, накрити теплою ковдрою на добу, а потім прибрати на зберігання в прохолодне місце.


                     Палочка-выручалочка: огуречная заготовка для рассольника

Приємного апетиту!

Читай також: Домашні заготовки: Американський огірковий соус з гірчицею