Нехай всі здивуються: яблучний пиріг «Поляна троянд»

Пиріг з розкішними яблучними трояндочками чудовий спосіб урізноманітнити звичне випічку, особливо вона буде актуальна на святковому столі.

0

0

0

переглядів


                     Пусть все удивятся: яблочный пирог "Поляна роз"

Час підготовки

Час приготування

Порції

30 хвилин
40 хвилин
8

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Яйця — 3 шт.
  • Пшеничне борошно — 130 г
  • Цукор — 130 г
  • Для начинки:
  • Яблуко — 1 шт.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Для трояндочок з яблук:
  • Яблуко — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.

Спосіб приготування

1. Велике яблуко очистити від насіння і порізати кубиками. Додати лимонний сік, цукор і корицю і перемішати.

2. Яблука для троянд тонко нарізати кільцями. Нарізати їх краще всього за допомогою овочечистки або терки.

3. Яблучні кільця шарами викладаємо в миску, кожен шар посипаємо сумішшю цукру з корицею.

4. Відправляємо яблука в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини.

5. Яблука охолодити і можна збирати трояндочки. Для цього з’єднуємо попарно два яблучних колечка, звертаємо навпіл і скручуємо трояндочки.

6. Для тесту: 3 яйця вбиваємо в підходящу ємність і збиваємо до утворення світлої піни.

7. В яєчну піну частинами вводимо цукор. Збиваємо цукрово-яєчну масу, поки вона не збільшиться в об’ємі в два рази. Маса повинна бути однорідною, на дні посуду вона не повинна розшаровуватися.

8. Додаємо просіяне борошно. Лопаткою яєчну масу перемішуємо з борошном неквапливими рухами зверху вниз.

9. Форму змастити вершковим маслом. На дно форми насипаємо начинку з яблук і рівномірно розподіляємо її. Зверху на яблука виливаємо шар тіста.

10. Тісто для шарлотки досить рідке і важкі трояндочки з яблук будуть опускатися на дно. Тому шар тесту повинен лише злегка покривати яблучну начинку, щоб яблучні троянди мали опору. Викладаємо шар з яблучних троянд.

11. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 º с духовку, режим верх-низ. Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою — якщо зубочистка суха, значить пиріг готовий.

 

Як і з чим подавати

Подавати готовий пиріг до чаю.

Приємного апетиту!

Читай також: Пиріг з мультиварки — Сметанник з полуницею: покроковий рецепт