Найсмачніші котлети — як їх приготувати: секрети досвідчених господинь

Щоб котлети завжди виходять соковитими, ніжними і дуже смачними, слід знати декілька нюансів їх приготування. Які саме, ви можете дізнатися прямо зараз.

0

0

0

переглядів


                     Самые вкусные котлеты - как их приготовить: секреты опытных хозяек

Для приготування котлет і тюфтельок годиться так зване котлетне м’ясо — шия, пашина, обрізки свинини або телятини, будь-яке м’ясо щодо невисокої якості.

Підготовлене м’ясо (краще брати кусок з жиром) ріжуть на невеликі порції, пропускають через м’ясорубку, додають, якщо треба, попередньо замочений у холодній воді або в молоці м’якуш черствого білого хліба, солять, перемішують і знову пропускають через м’ясорубку.

Фарш розтирають, додають залишився від замочування хліба молоко, щоб котлети вийшли соковитими. Формують з фаршу котлети круглої або овальної форми, обвалюють у панірувальних сухарях (тюфтельки — в борошні), кладуть на добре розігріту з олією сковороду, але не впритул і смажать з обох боків на помірному вогні.

Читай також: Котлети «Шкільні» — простий рецепт на всі часи

Поради з приготування котлет


                     Самые вкусные котлеты - как их приготовить: секреты опытных хозяек

  • Хліб надає котлет соковитість завдяки тому, що в порах його збирається м’ясний сік.
  • Використовуйте тільки черствий білий хліб, так як свіжий надає виробам неприємну клейкість. Хліб замочуйте у холодній воді або молоці) і, не викручуючи, додайте у фарш.
  • Промалывать в м’ясорубці жорстке м’ясо буде набагато легше, якщо шнек злегка змастити рослинною олією. Невеликими порціями воно наливається прямо в м’ясорубку. На 1 кг м’яса витрачається 2-3 ст. ложки олії.
  • При бажанні можна додати у фарш сире яйце, мелений перець, злегка обсмажену в маслі і охолоджений цибулю.
  • Котлети виходять соковитими, якщо м’ясо містить жир, але при використанні занадто жирного м’яса котлети сильно зменшуються в розмірі і погано зберігають форму.
  • Щоб котлети з нежирного м’яса вийшли м’якими і пишними, додайте у фарш трохи вершкового масла або припущенного через м’ясорубку свинячого шпику.
  • Смажити котлети слід на добре розігрітій сковороді.
  • Замість яйця в котлетний фарш можна додати картопляний крохмаль (1 ст. ложка на 500 г фаршу) — котлети добре просмажиться, підрум’яняться.

Читай також: Ледачі шанежки з м’ясом — на сковороді


                     Самые вкусные котлеты - как их приготовить: секреты опытных хозяек

  • Смачні котлети виходять, якщо у фарш додати сирого і підсмаженого лука порівну і трохи натертого на дрібній тертці сирої картоплі.
  • Якщо у котлетну масу потрібно покласти сирої ріпчасту цибулю, його можна натерти на дрібній тертці.
  • М’ясні котлети готові, якщо при натискуванні ложечкою з них витікає прозорий сік. На розрізі готові котлети повинні бути сірого кольору, а не червонуватого.
  • Обсмажені тюфтельки можна скласти в неглибоку каструлю, додати томат-пюре, бульйон, лавровий лист, перець горошком, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 10-20 хвилин.
  • Рубані вироби варять на пару. Биточки, тюфтельки варять 15-20 хвилин. При цьому вироби не стикаються з рідиною, а прогріваються утворюється всередині каструлі пором, над яким і поміщається продукт в ємності з отворами.

Читай також: Блюдо дня: зелені курячі котлетки «Зима ридала»