Міні-чізкейк з яблуками і журавлиною

Міні-чізкейк, рецепт якого тут запропоновано, справить на вас величезне враження, а ягоди журавлини додають цього солодкого страви яскравих фарб!

0

0

0

переглядів


                     Мини-чизкейк с яблоками и клюквой

Час підготовки

Час приготування

Порції

40 хвилин
більше години
8

Інгредієнти

  • Вершковий сир — 150 р.
  • Цукор — 5 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Сметана (25%) — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Печиво «Ювілейне» — 2-3 шт.
  • Яблуко — 1/2 шт.
  • Журавлина заморожена — 2 ст. л.

Спосіб приготування

  • Підготуйте яблука: для цього очистіть яблуко від шкірки, розріжте на четвертинки, видалити серцевину і наріжте його скибочками завтовшки 2 мм Поставте невелику сковороду на середній вогонь, викладіть в неї яблука і присипте 1.5 ст. л. цукру. Коли яблука почнуть шипіти, влийте 4-5 ст. л. води (яблука повинні бути покриті водою), перемішайте, накрийте кришкою і дайте потомитися 5 хвилин, періодично перемішуючи. Зніміть з вогню і залиште остигати.
  • Приготуйте основу: печиво подрібніть ступкою або в блендері, додайте 1 стл. цукру, влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте.
  • В рознімної формі застеліть дно пергаментним папером, викладіть суміш печива і масла. Розрівняйте і притисніть до дна. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
  • Поки випікається основа, приготуйте міні начинку: вершковий сир викладіть в глибоку миску, додайте 2.5 ст. л. цукру, ретельно перемішайте. Потім додайте по черзі борошно, яйце і сметану, щоразу ретельно перемішуючи, щоб вийшла однорідна гладка маса.
  • Охолоджені яблука наріжте невеликими шматочками (кілька скибочок залиште цілими для прикраси) і додайте в сирну суміш, всипте туди ж заморожену журавлину. Ретельно перемішайте.
  • Викладіть отриману масу на випечену основу з печива, розрівняйте і поставте в духовку при 180 градусів на 25 хвилин. Одночасно поставте на дно духовки вогнетривку чашу з водою. Після закінчення 25 хвилин вимкніть духовку, але залиште дверцята закритою ще на півгодини, і лише потім дістаньте чізкейк.
  • Дайте чізкейк спочатку охолонути при кімнатній температурі, а потім у холодильнику протягом мінімум 2,5 годин (можна довше). Перед тим, як розкривати форму, проведіть уздовж її стінки гострим тонким ножем так боки чізкейку будуть рівними і гладкими.
  • Як і з чим подавати:

    Перед подачею прикрасьте наш чізкейк міні розміру скибочками томленных яблук і ягодами журавлини, за бажанням можна посипати цукровою пудрою.

    Читай також: Простий чорничний чізкейк «Нічна фіалка» (без випічки)