Мигдальне масло — чому його варто тримати в будинку

Мигдальне масло – одне з найкращих, що використовується на протязі декількох тисячоліть. Саме він, завдяки своїм бездоганним смаковими якостями і корисним цілющим властивостям, знайшло широке застосування в медицині, косметології та кулінарії.

0

0

0

переглядів


                     Миндальное масло - почему его стоит держать в доме

Мигдальне масло отримують з солодкого горіха, а якщо бути точніше — насіння мигдальною кісточки безпосередньо методом холодного віджиму. Дане масло являє собою продукцію середньої густоти, якої характерний напівпрозорий жовтий відтінок з легким солодкуватим присмаком.

Читай також: Арахісове масло: корисні властивості продукту

До складу мигдалевого масла входять:

— вітаміни А, В, Е, F;
— мікроелементи – залізо, магній, цинк і фосфор;
— олеїнова, пальмітинова і лінолева кислоти, які продовжують молодість і красу тіла, покращують загальне самопочуття, а так само уберігають від багатьох хвороб;
— мінеральні солі, харчові волокна, клітковина, токостерол, фітостероли і амігдалин;

Корисні властивості мигдалевого масла

Масло мигдалю є універсальним продуктом, використовуваним в різних напрямках. Завдяки своєму цінному складу, дане масло ефективніше багатьох інших справляється з підвищеним холестерином і кислотністю шлунка. Крім цього воно має зміцнювальну, зігріваючий, протизапальну, знеболюючу і заспокійливу дію на людський організм.


                     Миндальное масло - почему его стоит держать в доме

Мигдальне масло в косметології

Рекомендується

-регулярно користуватися мигдальним маслом після душу наносити його слід на вологу шкіру, тоді в результаті тіло стане пружним і гладким. Помічено, що після неодноразового застосування значно зменшуються сухість і тріщини.

— користуватися маслом для зняття макіяжу – необхідно невелику кількість масла нанести на ватний тампон і протирати їм обличчя. Після очищення шкіра стає ніжною, м’якою і доглянутою.

— використовувати мигдальне масло для пом’якшення грубої шкіри губ, так як воно максимально їх зволожить. Можна використовувати масло в якості гігієнічної помади і насолоджуватися його солодкуватим ароматом і ніжним смаком.

— для зміцнення волосся – олія стимулює ріст волосся, насичує і надає їм шикарний доглянутий вигляд і блиск. Мигдальне Масло додають в шампуні, креми та маски.

— для зменшення темних кіл під очима – масло знімає набряки і втому, зволожує шкіру і стимулює відмінну циркуляцію крові.

— для догляду за руками і нігтями, а так само для догляду за обличчям (пом’якшує, підтягує, розгладжує зморшки), при масажі.

Читай також: Гірчичне масло: чому воно так популярно

Мигдальне масло в медицині

Мигдальне масло користується особливим попитом у медицині. Масло чудово допомагає при опіках, герпесі, захворюваннях вух, проблеми шлунково-кишкового тракту і виразках. Крім цього мигдальне масло ефективно знімає запалення при травмах і ушкодженнях. Воно рекомендується при запальних процесах для жінок. Особливо масло мигдалю допомагає вагітним – його використовують як розтирання для набряклих ніг і болях у спині.


                     Миндальное масло - почему его стоит держать в доме

Мигдальне масло в кулінарії

Масло активно використовують для заправки овочевих салатів, для приготування холодних закусок, майонезів і соусів. Так само масло мигдалю застосовують як добавки в готові страви – каші, пасту і десерти.
Мигдальне масло не терпить високих температур – на ньому не рекомендується смажити, варити, парити і запікати.

Протипоказання:

— індивідуальна непереносимість масла мигдалю;
— з обережністю вживати вагітним, грудним дітям та мамам, що годують, так як сам горіх є підвищеним алергеном;

Купуйте високоякісний продукт, одержаний з дотриманням всіх технологічних норм — такого маслу кожна господиня знайде гідне застосування.

Читай також: Мигдальний пиріг — не залишиться ні крихти

Рецепт грибного соусу з мигдальним маслом


                     Миндальное масло - почему его стоит держать в доме

Інгредієнти:

  • Мигдальне масло – 25 мл,
  • Вода – 50 мл,
  • Гриби – 100 г,
  • Цибуля – 0,5 шт,
  • Соєвий соус – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Гриби порізати і протушкувати на сковороді до випаровування всієї рідини з дрібно порізаною цибулею. Остудити гриби і додати до них всі інші інгредієнти. Збити все блендером і подавати до столу.

Читай також: Масляна: мигдальне шоколадно-кокосове печиво