Мариновані кабачки з часником і базиліком

У сезон кабачків саме час замаринувати їх в часниково-базиліковим маринаді. Приготовані за цим рецептом, кабачки смачні як повноцінне блюдо і стануть вдалим гарніром до смаженого м’яса.

0

0

0

переглядів


                     Маринованные кабачки с чесноком и базиликом

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
20 хвилин
7

Інгредієнти

  • Кабачок — 3 кг
  • Часник — 300 г
  • Базилік — 300 г
  • Оцет — 300 мл
  • Сіль — 3 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Вода — 1 л

Спосіб приготування

  • Кабачки промити і почистити.
  • Порізати дрібними кубиками. Так вони швидше замаринуются, але якщо ви готові почекати, то можете порізати їх так, як вам більше подобається.
  • Часник почистити і крупно порубати.
  • Половину базиліка порізати, іншу половину просто сполоснути в солоній прохолодній воді.
  • Кабачки, порізаний базилік і часник викласти в одну ємність.
  • Додати сіль, цукор і перемішати.
  • Залишити на деякий час (до тих пір, поки сіль з цукром не розчиняться в соку).
  • Утрамбувати в банки, перемежовуючи кабачки листям свіжого, не порізаного базиліка.
  • В цей час закип’ятити воду, додати туди залишився від кабачків сік з цукром і сіллю, влити оцет.
  • Залити маринадом кабачки, закрити кришками і прибрати в тепле темне місце до повного охолодження банок.
  • Мариновані кабачки будуть готові через три дні, тоді їх можна прибрати в холодильник, адже холодними вони будуть набагато смачніше.
  • Читай також: Кабачки мариновані «Стовпчики» — смачна закуска на майбутню зиму

    Також їх можна використовувати в різних салатах, овочевих стравах або закусках. М’ясні салати з цією закускою теж будуть гідно оцінені вашими гостями. Наприклад, салат на швидку руку з обсмаженої свининою, свіжим ріпчастою цибулею і відварною картоплею. Заправити салат можна майонезом або лимонним соком з оливковою олією.