Маринад для лука: 3 відмінних рецепта

Цибуля – овоч з досить специфічним ароматом. Щоб усунути його неприємний запах, можна скористатися таким чудовим способом, як маринування.

0

0

0

переглядів


                     Маринад для лука: 3 отличных рецепта

Маринована цибуля стане відмінним доповненням не тільки до м’ясних страв, але і салатів, закусок. Приготувати мариновану цибулю не складе великої праці. Представляємо вашій увазі 3 дуже смачні рецепти домашніх маринадів.

Читай також: Корисні заготовки на зиму: маринована спаржа

Маринований цибулю в оцті


                     Маринад для лука: 3 отличных рецепта

Інгредієнти:

  • Сіль – щіпка
  • Столовий оцет — 3 ст. л.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вода – 1/2 склянки
  • Цукор – 1 ст. л

Спосіб приготування:

  • Цибулю наріжте кільцями.
  • У скляний або емальований посуд налийте ½ склянки гарячої води.
  • Додайте в неї цукор, оцет, сіль, перемішайте.
  • У цю суміш покладіть цибулю і дайте настоятися 2 години.
  • Читай також: Неймовірна заготівля для голубців: мариновані листя капусти

    Маринований цибулю з прянощами

    
                     Маринад для лука: 3 отличных рецепта

    Інгредієнти:

    • Гвоздика – бутон
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Вода – 100 мл
    • Цибуля – 2 шт.
    • Перець червоний – 5 г
    • Чорний перець – 5 г
    • Кориця – 5 г
    • Лавровий Лист – 5 г
    • Кислота лимонна – 5 г

    Спосіб приготування:

  • В 100 мл води змішайте кислоту, гвоздику, сіль, перець, корицю.
  • Поставте суміш на вогонь і дайте покипіти 5 хвилин.
  • Потім укладіть на дно чистої банки лавровий лист
  • Зверху покладіть нашатковану кільцями цибулю.
  • Залийте все готовим киплячим маринадом.
  • Дайте йому охолонути, після цього можна вживати в їжу цибулю.
  • Порада: для додання красивого червоного відтінку можна додати в банку трохи тертого буряка.

    Читай також: Маринована фета з часником і оливками

    Маринований лук в гірчиці

    
                     Маринад для лука: 3 отличных рецепта

    Інгредієнти:

    • Цибуля – 1-2 шт.
    • Гірчиця – 1 ст. л.
    • Масло – 2 ст. л.
    • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
    • Спеції, майоран – по щіпці

    Спосіб приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти з нашаткованою цибулею.
  • Перекладіть суміш в скляну або емальовану посудину.
  • Потім відправте її в холодильник на 2 години.
  • Порада: чим тонше ви нарежете цибулю, тим він швидше замаринується.

    Приємного апетиту!