Котлета по-київськи: класичний рецепт

Легендарну і улюблену багатьма котлету по-київськи можна приготувати і в домашніх умовах. Як зробити це правильно, підкаже даний рецепт.

0

0

0

переглядів


                     Котлета по-киевски: классический рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

15 хвилин
20 хвилин
2

Інгредієнти

  • Куряче філе — 300 г
  • Батон — для панірування
  • Сіль — за смаком
  • Вершкове масло — 30 г
  • Яйця — 1 шт.
  • Вода — 50 мл

Спосіб приготування

  • Для білої паніровки з батона зрізують кірки, натирають на дрібній тертці і підсушують на повітрі.
  • Велике філе курки добре відбивають, надрізають поздовжнє сухожилля і, намагаючись не зашкодити цілісності філе, видаляють плівки близько крыльной кісточки.
  • На надрізи укладають тонко відбиті шматочки м’якоті птиці, щоб запобігти в подальшому витікання масла, солять.
  • На підготовлене філе кладуть шматочок масла, сформований у вигляді ковбаски і добре заморожений.
  • Закривають тонко відбитим малим філе і загортають краї великого так, щоб повністю закрити масло.
  • Сформованную котлету змочують у льєзоні (яйцях з невеликою кількістю води), потім панірують у білій паніровці, знову змочують і панірують.
  • Котлети смажать перед самою подачею у фритюрі, нагрітій до 170 °С протягом 7-10 хвилин, потім прогрівають до готовності в духовці ще 5-7 хвилин.
  • Як і з чим подавати

    Котлета здорово поєднується з картопляним пюре.

    Читай також: Котлета по-київськи від Джеймі Олівера