Капустяний пиріг на Трійцю (готується за півгодини)

Троїцькі пироги здавна були стравою з особливим, сакральним значенням. Кожна господиня намагалася спекти пиріг, шматочок якого ховався за ікони і був оберегом родини. Ось наскільки велике значення надавалося випічці цього дня.

0

0

0

переглядів


                     Капустный пирог на Троицу (готовится за полчаса)

Час підготовки

Час приготування

Порції

10 хвилин
20 хвилин
7-8

Інгредієнти

  • Кефір — 300 мл
  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Яйце — 7 шт.
  • Капуста — 600 г
  • Сода — 1/2 ч. ложки
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Кріп — за смаком
  • Петрушка — за смаком
  • Кмин — за смаком

Спосіб приготування

  • Виливаємо В миску кефір, додаємо борошно, два яйця, соду і сіль, збиваємо тісто міксером. Воно буде рідким, як на оладки.
  • У сковороді підрум’янюємо капусту, заливаємо її п’ятьма збитими з сіллю яйцями і доводимо до готовності.
  • В кінці додаємо свіжий кріп і петрушку за смаком.
  • Для аромату можна додати щіпку мускатного горіха або кмину.
  • Змащуємо форму для запікання олією, присипаємо манкою і на третину заповнюємо нашим тестом.
  • Розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом.
  • Змащуємо пиріг жовтком і випікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
  • Читай також: Блюдо сезону: заливний пиріг з молодої капусти