Качка запечена в духовці з гречаною кашею і маринованими огірками

Качка запечена в духовці з гречаною кашею і маринованими огірками дуже незвичайна, хоча абсолютно всі інгредієнти для нас звичні і буденні. Для качки використовується дуже незвичайний маринад, що робить страву виключно смачним.

0

0

0

переглядів


                     Утка запеченная в духовке с гречневой кашей и маринованными огурцами

Час підготовки

Час приготування

Порції

40-45 хвилин
1,5-2 години
6-8 порцій

Інгредієнти

  • Качка — 2,7 кг
  • Крупа гречана — 1 стак
  • Огірок маринований — 5 шт
  • Цибуля — 2 шт
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Перець чорний — за смаком
  • Базилік — 2 гілочки
  • Сіль — за смаком
  • Яблуко — 1 шт

Спосіб приготування

  • Вимийте і обсушіть качку. Відріжте крила і залиште їх для бульйону.
  • Два маринованих огірка натріть на крупній тертці і змішайте зі сметаною.
  • Посоліть качку і натріть огірково-сметанною сумішшю і залиште просочуватися.
  • Зваріть гречку в дух склянках води.
  • Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  • Три маринованих огірки наріжте кубиками.
  • Цибулю обсмажте на рослинному маслі, додайте огірки і смажте 3 хвилини.
  • Викладіть до цибулі та огірків половину вареної гречки і перемішайте.
  • Смажте 3 хвилини.
  • До гречки на сковороду додайте базилік, чорний перець.
  • Перемішайте, зніміть з вогню.
  • Начиніть качку заправкою з гречки і закрийте зубочистками.
  • Покладіть качку в рукав разом з часточками яблук.
  • Зробіть кілька проколів у рукаві і запікайте качку в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Потім зменшіть температуру до 160-170 градусів і запікайте ще 50 хвилин.
  • Наріжте рукав зверху і поставте качку під гриль на 10 хвилин при температурі 230 градусів.
  • Як подавати

    Подавайте на блюді, виклавши навколо залишилася гречану кашу.

    Приємного апетиту!

    Читай також: Блюдо дня: запіканка з кабачків і картоплі «Грецька»