Качка фарширована квашеною капустою і чорносливом

Ароматна, рум’яна і дуже соковита качка запечена з черносливами і квашеною капустою є одним з традиційних рецептів приготування качки. Але навіть не дивлячись на це запечена качка буде головним блюдом на вашому столі.

0

0

0

переглядів


                     Утка фаршированная квашеной капустой и черносливом

Час підготовки

Час приготування

Порції

40-45 хвилин
1 година
6-8 порцій

Інгредієнти

  • Качка — 2 кг
  • Квашена капуста — 500 г
  • Чорнослив — 100 г
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Пиво — 200 мл
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком

Спосіб приготування

  • Чорнослив промийте і залийте окропом на 10 хвилин, відкиньте на друшляк.
  • Квашену капусту ретельно відіжміть і наріжте.
  • Розігрійте в сковороді вершкове масло і обсмажте в ньому капусту, 3 хвилини.
  • Відкиньте на друшляк, перекладіть в миску. розріжте чорнослив навпіл і перемішайте з капустою.
  • Качку вимийте, обсушіть. Зріжте товстий шар жиру біля горла і куприка.
  • Шкіру качки натріть сіллю і перцем.
  • Покладіть качку грудкою вниз на нижню блюдо пароварки, помістіть його на спеціальний піддон і поставте в мікрохвильову піч.
  • Готуйте 15 хвилин при потужності 100%.
  • Переверніть качку на спинку і готуйте ще 15 хвилин.
  • Вийміть качку, злийте з піддону виділився качиний жир.
  • Акуратно нафаршируйте качку капустою з чорносливом, розріз скріпіть зубочисткою, ніжки зв’яжіть мотузкою.
  • Знову помістіть нижнє блюдо з качкою на піддон і полийте її пивом так, щоб рідина стекла в піддон.
  • Накрийте пароварку кришкою, поверніть в мікрохвильову піч і готуйте при потужності 100% 30 хвилин.
  • Як і з чим подавати

    Готову качку загорніть у фольгу і дайте їй постояти 10 хвилин.

    Приємного апетиту!

    Читай також: Зимовий салат «Бюргер» — з червонокачанної капусти зі сливами