Качка, фарширована журавлиною

Приготувати фаршировану качку журавлиною зовсім не складно. Начинка з сухариків з журавлини надає качці дивовижний кисло-солодкий смак і неперевершений аромат. А хрустка скоринка качки відмінно поєднується з журавлинним соком.

0

0

0

переглядів


                     Утка, фаршированная клюквой

Час підготовки

Час приготування

Порції

40-45 хвилин
1-1,5 години
6-8 порцій

Інгредієнти

  • Качка — 1 кг
  • Хліб пшеничний — 200 р
  • Журавлина — 40 г
  • Цукор — 110 г
  • Масло вершкове — 20 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування

  • Для фаршу журавлину розітріть з цукром.
  • Підсмажте на маслі кубики хліба, перчіть і обережно перемішуйте.
  • Додайте кубики хліба до розтертої з цукром ключкве.
  • Качку посоліть і поперчіть всередині і зовні.
  • Наповніть фаршем і укласти спинкою вниз на деко або в гусятницю.
  • Жирну качку полийте водою, а худу — топленим маслом і смажте в розігрітій до 270 °С духовці до утворення рум’яної скоринки, періодично поливаючи витоплюється жиром і бульйоном.
  • Потім зменшіть нагрів до 170 °С і доведіть до готовності.
  • У готової качки випливає при проколюванні м’якоті виделкою сік повинен бути прозорим.
  • Як подавати

    Подавайте качку до столу з соусом релиш.

    Приємного апетиту!

    Читай також: Журавлинний напій з розмарином