Кабачки з помідорами і часником: покроковий рецепт

Це одна з тих страв, які на наступний день ще смачніше. Тому рецепт, точно оцінять зайняті господині, які люблять готувати про запас смачні страви.

0

0

0

переглядів


                     Кабачки с помидорами и чесноком: пошаговый рецепт

Час підготовки

Час приготування

Порції

5 хвилин
20 хвилин
4

Інгредієнти

  • Кабачок — 2 шт.
  • Помідори — 4-5 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Петрушка пучок
  • Кінза — пучок
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком

Спосіб приготування

  • Вимийте кабачки, обсушіть і наріжте кружальцями товщиною приблизно 0,5-0,7 мм.
  • Помідори вимийте, обсушіть і наріжте кружальцями. Зелень вимийте, обсушіть і порубаєте.
  • Часник очистіть і пропустіть через часниковий прес або роздушіть зубчик часнику, притиснувши його плоскою стороною широкого ножа, потім дрібно порубаєте.
  • Гуртки кабачків трохи посоліть і поперчіть.
  • На розігріту з рослинною олією сковороду викладіть кабачків і підсмажте на середньому вогні близько 3-4 хвилин (повинен вийти рум’яна скоринка). Кабачки переверніть і обсмажуйте ще хвилини три, до готовності.
  • Обсмажені гуртки розкладіть на паперовій серветці, щоб вбралося зайве масло.
  • Кабачки викладіть на блюдо, чергуючи з помідорами, посипте часником і зеленню.
  • Як і з чим подавати

    Це блюдо ви можете зберігати кілька днів у холодильнику, якщо викладіть в невелику каструлю шарами: кабачки, зверху — помідори, посипте сіллю, перцем, рубаним часником і зеленню. Таким чином продовжуйте викладати овочі, чергуючи шари. Кабачки просочаться помідорним соком, і страва буде ще смачніше. Подавайте як гарнір до м’яса

    Читай також: Готуємо «Барила» — кабачки, фаршировані рисом і плавленим сиром